Sverige
31 december 2021 12:46

Mest läst 2021 – dottern berättar om ”Hästgården”

Del 8Sophie Jahn är dotter till den man som dömdes för sexuella övergrepp på det som allmänt benämns som "Hästgården". När hon för första gången talade offentligt om sin upplevelse om att växa upp på den omtalade gården gjorde hon det i TV-soffan hos Carina Bergfeldt. Artikeln om Sophie Jahns medverkan i talkshowen blev årets mest lästa på tidningen Ridsports webb.

Mest läst 2021 – dottern berättar om ”Hästgården”
Sophie Jahn växte upp på den omtalade "Hästgården". När hon skulle gästa Carina Bergfeldt och berätta om sin uppväxt, blev artikeln om detta årets mest lästa på tidningen Ridsports webb. Foto: Rodrigo Soto/Storytel

”Hästgården” är den allmänna benämningen på den ridskola där fadern i familjen dömdes för sexuella övergrepp på fem unga elever. Domen föll för trettio år sedan, men händelsen har under senare år uppmärksammats bland annat genom P1-dokumentären ”Hästgården”.

I början av 2021 medverkade Sophie Jahn i talkshowen ”Carina Bergfeldt”, där hon för TV-journalisten Carina Bergfeldt första gången berättade sin version om uppväxten på ”Hästgården”. Debuten väckte stor uppmärksamhet, och artikeln om att Sophie Jahn skulle gästa Carina Bergfeldt blev årets mest lästa på tidningen Ridsports webb – du hittar den här.

Under hösten släppte Sophie Jahn även en självbiografi i bokform. Artikeln om det boksläppet kan du läsa här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden