Sverige
15 januari 2021 14:29

Sophie Jahn från ”Hästgården” berättar sin historia

Stark berättelseMakt, lögner och svek är centrala delar i den prisade P1-dokumentären "Hästgården" som sändes 2018. Nu väljer dottern till den man som dömdes för sexuella övergrepp att berätta sin historia i tv-soffan hos folkkära Carina Bergfeldt som gör talkshowdebut ikväll fredag. Se intervjun här.

Sophie Jahn från ”Hästgården” berättar sin historia
Det är första gången som Sophie Jahn går ut och pratar om sin uppväxt. Foto: SVT

För snart tre år sedan släpptes den prisade P1-dokumentären ”Hästgården”, en serie i fem delar om långvariga missförhållanden och en sektliknande kultur där unga flickor for illa i händerna på gårdens patriark. Här fanns också den familj där samme man, fadern i familjen, dömdes för sexuella övergrepp på flera ridelever.

Nu väljer för första gången Sophie Jahn, dotter i familjen, att berätta sin historia i tv-soffan hos Carina Bergfeldt som ikväll gör talkshowdebut i SVT1. Den senare har i rollen som utrikeskorrespondent i USA blivit en folkkär profil, som när hon var Sommarvärd i P1 2019 bland annat berättade om en barndom med våld och psykisk misshandel som lämnat svåra ärr. Erfarenheter hon delar med Sophie Jahn som beskriver en uppväxt som även den präglades av fysisk och psykisk misshandel. Läs vad Carina Bergfeldt skriver i sitt Facebookinlägg här under.

”Carina Bergfeldt” sänds klockan 21.00 i SVT 1, men programmet är tillgängligt via SVT Play redan från klockan 17.00 idag fredag. Här kan du se intervjun med Sohie Jahn.

Längre ner kan du även lyssna på hela serien ”Hästgården”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden