Sverige
18 oktober 2021 12:35

Sophie Jahn släpper självbiografi

Boksläpp2018 sändes dokumentären "Hästgården" och tidigare i år kom boken "Händelserna på hästgården", där Anna Bohlin - sambo till den man som dömdes till fängelse för sexuella övergrepp mot unga - gav sin syn på händelserna. Nu berättar dottern Sophie Jahn sin egen historia i en självbiografi.

Sophie Jahn släpper självbiografi
Sophie Jahn släpper nu en självbiografi efter åren på hästgården. Foto: Rodrigo Soto/Storytel

I januari i år satt Sophie Jahn i tv-soffan hos SVT och berättade om sitt liv på hästgården på Ekerö, med en våldsam pappa som styrde familjens liv. Denna vecka släpper hon en självbiografi som fått namnet ”Pappas flicka på hästgården”.

– Första gången han slog mig var jag ett litet barn. Blåmärken suddas ut, men känslan av att ha blivit slagen stannar kvar, säger hon i ett pressmeddelande från Storytel.

1991 dömdes Sophies pappa till fängelse för sexuella övergrepp mot fem unga elever på ridskolan, brott som han förnekade att han utfört. När mannen dog 2018 släpptes P1-dokumentären Hästgården, och tidigare i år kom boken ”Händelserna på hästgården”, skriven av Sophies mamma Anna Bohlin, ut.

Våga börja prata

Med sin självbiografi vill Sophie Jahn få andra människor att våga börja prata om sådant som de själva kanske känner skam eller ångest över.

– Jag får ofta höra att: “Jag kan inte jämföra med dig, för du har haft det värre”, men jag ser det inte som en skala. Jag äger inte rätten att känna mer för att min upplevelse på något sätt varit värre. Vi kan alla relatera till varandra. Det är det som driver mig att berätta min historia.

”Pappas flicka på hästgården” släpps som ljudbok och fysisk bok den 21 oktober.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden