Sport
6 juli 2016 11:09
Ridsportplus

Mesta OS-ryttaren drömmer om lagmedalj

Linda Algotsson är mitt uppe i slutspurten mot det som hon hoppas ska bli hennes femte OS och en lagmedalj. Med sig till uppvärmningen i Falsterbo har hon Fairnando som hon har känt sedan han föddes. ”Han känner mig så väl att det inte går att lura honom. Fairnando läser alltid mina innersta tankar”.

Mesta OS-ryttaren drömmer om lagmedalj
Linda Algotsson och Fairnando värmde upp på Falsterbo Horse Show. Photographer Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Linda Algotsson har hela fyra OS i fälttävlan på sin meritlista, men hon är inte nöjd än. Nu är hon nominerad till sitt femte olympiska spel och det står klart att Linda definitivt vill nå hela vägen fram, inte minst för att hon har varit OS-fyra två gånger i lag. Ett imponerade facit på ett sätt, men Linda vill ta steget upp på pallen.

  – Jag vill gärna ta en lagmedalj och det är den största anledningen till att jag vill Rio, säger hon när Ridsport träffar henne i Falsterbosolen.

  Här har hon och de fem andra OS-nominerade svenskarna kört OS-pepp med hoppning och dressyr. Resultatet blev måhända inte vad Linda hoppades på med strax under 60 procent i dressyren och tre ner i hoppningen, men om det gamla talesättet att mindre bra genrep bäddar för succé stämmer bådar det gott inför nästa helg. Då sätts Linda på ett sista prov i Aachen innan förbundskaptenen gör sin slutliga uttagning.
  – Visst är det ett ganska tight schema. Först här, sedan Aachen och sedan kanske OS.

  Linda är på snyggt Algotsson-manér OS-nominerad med två familjeuppfödningar, båda undan Fairlisia (e Dalby Jaguar XX). Det är Fairnet (f 2006, e Feliciano) och Fairnando (f 2005, e Cardento) som båda har Margareta Algotsson som uppfödare och ägare. Just nu är Fairnando det hetaste OS-kortet.

  Hur tycker du att er säsong har varit?
  – Jodå, han har gjort ett par bra tävlingar och varit placerad i en start. Vi har haft någon dipp och har smådetaljer att jobba på, men jag vet att han har kapacitet att göra en bra tävling.

  Efter så många år tillsammans har Fairnando stenkoll på sin ryttare.
  – Han känner mig så väl att det inte går att lura honom. Fairnando läser alltid mina innersta tankar. Känner jag blä inför något känner han också så och känner jag mig laddad blir han också laddad. Det går inte att låtsas för att lura honom – jag måste plocka fram min innersta övertygelse och verkligen känna rakt igenom att allt är skoj för att Fairnando ska tycka det.

  Hur länge har du vetat att han har potential?
  – Jag har åtminstone tyckt det sedan har var fyra. Dessutom tycker jag att han är så fin, oavsett vad andra tycker. Jag kallar honom för min Beauty, säger Linda om sitt OS-hopp.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden