Sport
28 februari 2015 21:42
Ridsportplus

”Min bästa känsla”

Både toppryttare och domare var eniga - allt var bättre i världscupküren än i GP-kvalet. Dubbelsegrande Jessica von Bredow-Werndl gick ännu längre. "Det var min bästa ridkänsla någonsin - men inte mina bästa procent. Det gör inget, Göteborg är magiskt för mig och Unee BB nu".

”Min bästa känsla”
Huvuddomare var Annette Fransen Iacobeaus och Paulinda Friberg med Di Lapponia T satte nytt personbästa på 76,825 %. LottaGyllensten

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Världscupküren blev en något annorlunda upplevelse då publiken återigen fick uppleva hur annorlunda ritter upplevs från läktaren kontra domarborden. Helt i en egen klass var segrande Jessica von Bredow-Werndl med Unee BB vars ägare Beatrice Bürchler-Keller själv är domare. Hon dömde mer än två gånger här i Göteborg tillsammans med Eric Lette.
Jessica var mycket rörd över sin seger, efter prisutdelning och presskonferens stod hon länge i boxen hos sin Unee BB, kelade och berömde, viskade i hans öra. Den mörkbruna hingsten stod med slutna ögon och njöt en stund innan Jessica lastade honom på lastbilen för att åka hemåt till södra Tyskland.

– Jag tycker att jag fick ett väldigt bra flyt i mitt program idag, Unee dansade faktiskt till musiken. När jag rider upp i gången och han hör publiken uppe i arenan så bara suger han tag och drar in i arenan, han älskar det här, berättar Jessica.
Nu blir det hem för lite ledighet för Unee innan de satsar vidare mot världscupfinalen i Las Vegas i april.

Isabell Werth var mer nöjd med sin El Santo alias ”Ernie” idag, allt fungerade bätttre tyckte hon själv.
– Jag hade mer kraft i honom, mer energi och vi hade en fin samling rakt igenom, det mesta kändes enklare, menade hon. Ett uttalande som stod i ganska bjärt kontrast till det visuella intryck de lämnade i arenan.

Edward Gal hade samma bättre känsla idag även om han rakt upp och ner berättade om alla de incidenter och misstag som smugit sig in med Glock’s Voice.
– Jag fick flera avbrott, han slog mot min skänkel, blev allmänt okoncentrerad flera gånger och lite hingstig men det är ändå bättre. Han har inte tävlat sedan Caen, jag har helt enkelt inte hunnit med, förklarade Edward. 
Han rider i ’s-Hertogenbosch och är justnu lite i valet och kvalet vilken häst det blir där, Voice eller Undercover.

Patrik Kittel kunde inte vara mer nöjd med sin häst, Toy Story var med på noterna hela vägen.
– Det är trots allt det viktigaste för mig, är jag nöjd med ritten så får det vara nog. Jag fick bra respons från Toy hela vägen, vi var spik på musiken sen har jag inte fullt så hög svårighetsgrad som Isabell och Jessica. Jag trodde ändå att jag skulle kunna få 78-79 procent, sådan var känslan, förklarade Patrik.
Han går nu in i en intensiv tävlingsperiod med Doha och Scandic nästa vecka för att sedan fortsätta med Deja och Delauney i Vidauban under de kommande veckorna i mars.

Gladast av alla var förmodligen femteplacerade Paulinda Friberg som med sin Di Lapponia T slog sig in på ett fantastiskt sätt med nytt personbästa.
– Jag har faktiskt träningsvärk i mungiporna för jag har haft ett leende tapetserat i ansiktet ända sen igår och det blev inte mindre nu, sa Paulinda, försiktigt nöjd med sin ritt och lycklig över gensvaret på sin kür från domare och publik.
Paulinda är beredd att ta chansen och åka till Las Vegas om möjligheten öppnar sig.
– Det är en otrolig chans som kanske inte kommer igen så det är klart att jag hoppar på det om det skulle bli möjligt.

En titt i tabellen med en omgång kvar visar att vi nu har tre svenskar på en 12:e plats med 36 poäng. Malin Hamilton, Patrik Kittel och Paulinda Friberg där båda damerna är beredda att ta chansen om den kommer medan PAtrik inte har LAs Vegas i sin planering. Enligt planen ska de rida i ’s-Hertogenbosch om några veckor, sista stoppet på världscuptouren innan det är finaldags 15-19 april.

Resultat
Individuella poäng
Ställningen i världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden