Sverige
5 september 2015 08:03

Minister besökte Skogslottens RF

Landets idrottsminister Gabriel Wikström besökte på fredagen Skogslottens Ryttarförening med anledning av föreningens uppskattade och framgångsrika satsning på "Sportis och Flyktis".

Minister besökte Skogslottens RF
Från vänster: idrottsminister Gabriel Wikström (S), Richard Claeson, styrelseordförande i Skogslottens RF och Olle Vikmång, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (S), Norrköpings kommun.

Idrottsrörelsen gör en ovärderlig insats för att hjälpa nyanlända barn och ungdomar att integreras i det svenska samhället konstaterade idrottsminister Gabriel Wikström (S) vid fredagens besök hos Skogslottens Ryttarförening i Norrköping och dess ridverksamhet för ensamkommande barn och ungdomar samt asylsökande.

Barn och ungdomar från fyra asylboende i Norrköpings kommun har sedan i våras möjlighet att prova ridning hos Skogslotten i en verksamhet som stöttas av bidrag från Kultur- och fritidsnämnden genom ”Fritidsmiljonen”.

Ministern blev mycket positivt påverkad och rörd hur kul och roligt de för dagen åtta tjejerna från främst Syrien hade med ridskolans hästar berättar föreningens ordförande Richard Claesson för Ridsport.

– Skogslotten drog igång Sportis och Flyktis tidigt i våras och har öppen fritidsverksamhet två-tre dagar i veckan för alla barn 10-15 år. Temat är att vara i stallet, umgås med kompisar och hästarna. Vi har haft flera olika grupper av asylsökande från många olika länder. Det är mycket uppskattat och en aktivitet som passar både tjejer och killar, säger Richard Claesson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden