Sverige
11 juli 2015 17:47

Minna Telde under press

Efter fredagens ritt i Grand Prix berättade Minna Telde att en privat händelse hade gjort att hennes normalt totala fokus på sin häst och sin ritt brutits. Den första insatsen i Nations Cup blev därför långt under hennes och Santanas normala nivå. Hennes bekymmer är som för många ekonomiskt betingade.

Minna Telde under press
Minna Telde med lilla Sally som kommer i första hand.

Efter att Minna Teldes gård i Veberöd, Stuteri 1, legat ute på Hemnet ett tag kom spekulationerna igång. De förstärktes av att ett bolag hennes far Jan Telde är styrelseledamot i, Hagahill Ridanläggning och Service AB, lämnade in en konkursansökan under fredagen 10 juli. Koncernmodern Hagahill Invest AB där hennes bolag Minna Telde AB är ett dotterbolag, är i likvidation sedan i januari i år.

Minna Telde berättar hur det egentligen förhåller sig och dementerar att hennes problem är relaterade till Jan Telde och Haga Hill-koncernen.
– Det har varit ekonomiska problem för mig, det har varit en väldigt väldigt tuff period för mig. Vi håller på att jobba på lösningar, sakta men säkert är det på väg att reda upp sig.

Du har haft din gård ute till salu, är det beroende på dina ekonomiska bekymmer?
– Ja, det är en av de faktorerna som har gjort att den varit till salu och ute på försäljning, förklarar Minna Telde.

Är detta relaterat till de ekonomiska problemen i Hagahill?
– Nej, Hagahill-problemen vet jag inte så mycket om, det är inte mina affärer alls så det kan jag inte svara på. Jag står för det som är runt mig och nära mig.

– Det är olika saker som har föranlett till att det blivit en sån här situation, jag vill inte gå in på detaljer. Det är externa saker som hänt runt omkring som har lett till det här och det är saker som vi håller på att beta av för att lösa problemen, förklarar Minna Telde.

Du hoppas kunna stanna på din gård Stuteri 1 i Veberöd?
– Oh ja, jag fokuserar på min man, mina barn och på mitt tävlande. Jag hoppas kunna få möjlighet att fortsätta matcha mot EM och så löser vi problemen efter hand, säger hon.

Minna Telde är en av Sveriges absolut starkaste lagryttare, känd för sitt starka psyke och förmåga att vara bäst när det gäller, inte minst vid mästerskap. Hon är i högsta grad med i diskussionen om EM-laget trots helgens resultat.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden