Nyheter
4 maj 2018 16:56

Misstänkt EHV-1 i Skåne var falskt alarm

HerpesvirusI går togs prover på en häst i Skåne då det fanns misstankar om att den hade drabbats av den fruktade och dödliga varianten av herpesvirus, EHV-1, som just nu sprids i Danmark. Provet var dock negativt.

Misstänkt EHV-1 i Skåne var falskt alarm
Hästen som misstänktes har det fruktade herpesviruset stod i ett större inackoderingsstall. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Tidigare på fredagen publicerade Svensk Travsport på sin webbplats att prover har tagits på en häst i ett inackorderingsstall i trakterna kring Lund. Det handlade om misstankar om det den fruktade varianten av herpesviruset EHV-1 som har orsakat flera hästars död i Danmark den senaste tiden.

Hästen hade feber och uppvisade centralnervösa symtom.
– Jag kan bekräfta att prover togs i går och att de var negativa. Det rör sig alltså inte om EHV-1, säger ansvarig veterinär Louise Karlsson, Distriktsveterinärna.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden