Fälttävlan
16 december 2013 21:37

Mister Pooh räddad åt Lindbäck

Niklas Lindbäck får behålla sin stjärna Mister Pooh. I dag blev det klart att flera personer och sponsorer går in och köper den del av valacken som har ägts av Hugo Berch.

Mister Pooh räddad åt Lindbäck
Niklas Lindbäck och Mister Pooh har representerat Sverige i otaliga sammanhang, bland annat i tyska Aachen i somras. Nu är det klart att valacken blir kvar hos Lindbäck.

– Det är ofantligt många som har ställt upp. Vi är djupt tacksamma, säger Niklas Lindbäck som har varit Mister Poohs partner sedan valacken var tre år. 

Mister Pooh (f 2000 e Majim G-Tammerfors xx uppf Stall Pooh) är en av Sveriges mest framgångsrika fälttävlanshästar. Han kom till Niklas Lindbäck när han var tre år. Efter det tillhörde han toppen i årgångschampionaten som 4-, 5- och 6-åring. Karriären fortsatte sedan med guld på unghäst-VM, två SM-guld, två världscupsegrar, en femteplacering i Badminton, en fjärdeplats i lag på OS i London 2012, EM-silver i lag i Malmö 2013 där ekipaget blev fyra individuellt och otaliga internationella placeringar. 

Niklas Lindbäck har ägt Mister Pooh tillsammans med Hugo Berch sedan några år tillbaka. Efter London-OS aviserade Berch att han ville sälja sin del av Mister Pooh. Redan då började Niklas Lindbäck och hans sambo Charlotte Franzén att arbeta för att hitta en lösning. 
– Det har varit pressande tid med många pusselbitar som skulle falla på plats, säger Niklas Lindbäck. 

Lösningen har blivit att flera privatpersoner och sponsorer har gått in och köpt delar av Mister Pooh. Han ägs numera av ett konsortium. Det är dock Niklas Lindbäck som kommer att bestämma över hästen.
–  Det känns bra att ha kunnat rädda kvar honom, både för min egen del och för sportens skull. Vi måste försöka hålla kvar de bra hästarna vi har inom Sverige, säger Niklas Lindbäck som nu siktar mot OS i Rio de Janeiro 2016. 

Han tror att den silverglans som har funnits över svensk fälttävlan som började med att Sara Algotsson Ostholt tog OS-silver i London, fortsatte med den kända Facebookhästen och EM-silvret i lag kan ha hjälpt till att göra affären möjlig.
– Allt positivt som har hänt sporten har gjort att intresset för den har ökat. Och då blir det enklare att hitta sponsorer och hästägare.  

Niklas Lindbäck äger fortfarande en del av Mister Pooh. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden