Blogg
27 maj 2012 06:18

När hemma och jobbet är samma sak

Det är karnevaltider i Aalborg! Jag, Zane, Mik, Lãsma, Simone, Vio och Philine står dock emot och stannar hemma med hästarna. Medan de andra hoppar runt på Aalborgs gator i kostymer så kör vi igång en grillkväll med badminton, frisbee, hopprep och massa mat.

Solen skiner och jag och Lãsma sitter i gräset och får en hemmakänsla. Det är lite intressant det där med att bo på sin arbetsplats. Bara några sekunder efter vi konstaterat vår gemensamma känsla ringer chefen och ber mig möta en tjej som ska övernatta med två hästar här. Det är så det är. I början var det verkligen skitsvårt att hitta ett flow mellan jobb och ledighet. Du ska alltid vara tillgänglig och såklart alltid kunna hjälpa till om det behövs, men samtidigt så måste du kunna slappna av… inte helt enkelt.

Det är svårt att gå ifrån ett ”normalt” hästliv (om man nu kan säga så) till att verkligen, verkligen, verkligen vara 100 procent till hästarna/jobbet. Bara när jag skrev det här inlägget har jag redan varit ute och tagit emot den där tjejen, provisoriskt lagat ett staket, flyttat två hästar till en annan hage för att sedan inse att de bör spendera natten inomhus då strömmen av någon anledning är avslagen. Det skulle inte vara kul att komma ut på morgonen med oroliga hästar i boxarna för att två hästar varit lösa. Men det är precis det jag menar – min dag slutar egentligen aldrig.

Så här antar jag att det är i alla branscher. Man tar med sig jobbet hem och och stressar för att få ledigt. Här är visserligen gränsen mellan hem och arbete utsuddad, men det handlar fortfarande om att skapa trivsel. Trivsel och mening i det man gör. Att det man gör verkligen är något man gör för sig själv och ingen annan. Acceptera det som är just nu eller ändra på det man inte trivs med. Mitt motto: face it or replace it. Då behöver man inte stressa längre.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden