Fälttävlan
8 oktober 2012 16:31

Nära lösning med Mrs Medicott

Sara Algotsson Ostholt är nära att förhindra att hon förlorar Mrs Medicott. OS-silvermedaljören har fått napp från flera investerare.

Det var i samband med världscuptävlingarna på Ribersborg i Malmö i augusti som det blev offentligt att Sara Algotsson Ostholt är på väg att förlora sin andrahäst, 8-åriga Mrs Medicott. Stoets tyska ägare aviserade att de ville sälja i somras, trots att de tidigare har sagt att Sara Algotsson Ostholt skulle få behålla Mrs Medicott över OS i Rio de Janeiro 2016.

Sedan dess har Sara Algotsson Ostholt arbetat febrilt för att hitta en lösning genom sponsorer/delägare i stoet. 
– Det har gått ganska bra. Jag har några investerare som är intresserade av att gå in. Jag har också hittat en försäkringslösning. De som går in vill kunna försäkra hästen, säger Sara Algotsson Ostholt.

För att det hela ska gå i lås behövs det dock att någon mer går in med kapital.
– Det fattas någon pusselbit fortfarande, säger Sara Algotsson Ostholt som den här helgen åker till Boekelo i Holland för att rida en lång trestjärnig klass med just Mrs Medicott.  

Sara Algotsson Ostholt och Mrs Medicott vann unghäst-VM 2010. De blev också trea i världscuptävlingarna i Malmö tidigare i år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-