Hoppning
26 november 2018 14:30

Nära svensk seger i de Peelbergen

InternationelltDe svenska hoppryttarna hade en bra helg vid de 2-stjärniga tävlingarna i de Peelbergen, Nederländerna med flera framskjutna placeringar. Jacob Hellström var en bomrullning från att vinna söndagens Grand Prix.

Nära svensk seger i de Peelbergen
Jacob Hellström och Jus d’Orange Van’T Bisthof höll sig väl framme i de Peelbergen med två placeringar i 1.45-klasser. (Arkivbild) Foto: Fredrik Jonsving

Många väljer att åka till Nederländerna och Belgien för att avsluta säsongen internationellt. De Peelbergen lockade många svenskar, som gjorde fina insatser under veckan.

I den avslutande GP-hoppningen, som reds över 1.45-hinder, lyckades tre svenska ryttare kvala sig in i startfältet. Både Nicole Persson och Marcus Westergren valde dock att avbryta sina ritter, medan Jacob Hellström och Jus d’Orange Van’T Bisthof (val f-09 e Chopin van het Moleneind-Conello, äg Marcel Rombouts) var ett av 18 felfria ekipage i omhoppning.

Jacob och Jus d’Orange Van’T Bisthof red in på tredje plats i fredagens GP-kval i 1.45-hoppning, och satsade återigen på att vara med i toppen i den tuffa omhoppningen i GP-finalen. Men tyvärr föll en bom, vilket gjorde att Jacob fick nöja sig med sjätteplatsen i klassen. Tiden var dock en dryg sekund bättre än gamle brittiske mästerskapsryttaren Robert Smith.

I en 1.40-hoppning på söndagen, med stenhård konkurrens från många internationella toppryttare, var det också nära svensk seger när Hannes Melin red in på andra plats med All I Got Is U (SWB, val f-10 e Algot-Robin Z, uppf. Ulrika Jacobs/Nils-Gösta Fransson, äg. Qvarnhems Horselife AB). Det blev också svenskt på femte plats i den klassen genom Douglas Lindelöw och framtidslöftet Jezebel (sto e Toulon-Artos Z, äg. Stall Zet).

Här hittar du alla resultat från de Peelbergen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-