Sverige
6 januari 2018 15:06

Narkotikapåverkad förare dömd för krock där häst dog

Svår olyckaFörra sommaren blev ett hästsläp på väg till en tävling påkört bakifrån så pass illa att en häst dog. Föraren som körde in i släpet var narkotikapåverkad och har nu dömts.

Narkotikapåverkad förare dömd för krock där häst dog
Omständigheterna kring olyckan är ännu inte kända. Foto: iStock

En hästtransport som var på väg mot Varberg Summer Horse Show i juli förra året blev påkörd bakifrån på E6 i Halland. Vid olyckan slungades hästarna ut. En häst bröt nacken och dog, medan den andra var svårt skadad när den fångades in efter att ha rymt ut på motorvägen, har Hallands Nyheter tidigare berättat.

Hallands Nyheter berättar nu att föraren som körde in i transporten ska betala 60 000 kronor i skadestånd till hästägaren och att han har dömts till skyddstillsyn med särskilt föreskrift om behandling mot narkotikamissbruk.

Mannen i 30-årsåldern, som har nekat till att ha kört in i trailern, saknade körkort och han var påverkad av narkotika vid olyckan. Han dömdes för bland annat drograttfylleri och grov olovlig körning samt brott som han har begått vid andra tillfällen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden