Hoppning
12 juli 2013 22:50

Tyskland överlägsen segrare

(Uppdaterad 17.50) Tyskland tog hem nationshoppningen i Falsterbo efter att ha slutat på fyra fel. Efter första omgången låg Sverige på delad andraplats med fyra fel - i andra omgången fick vi lägga till ytterligare tolv fel, vilket gav en slutlig delad tredjeplats.

Tyskland överlägsen segrare
Rolf-Göran Bengtsson såg till att Sverige fick en andra nolla i första rundan. Foto: Peter Zachrisson

Andra omgången
Jens Fredricson och Lunatic såg lika taggade ut när de kom in för sin andra runda, men b-hindret i tvåkombinationen, en oxer längs ena långsidan, föll som näst sista hinder.

Tyskland är i bra form – Marcus Ehning inledde med ytterligare en stilsäker nolla på 16-årige hingsten Plot Blue. Första rundan i andra omgången gav tre nollor – utöver Tyskland även för Spanien och Holland.

Baltimore och Malin Baryard Johnsson startade sin runda lika fint nu, men kanske tröt orken lite i slutet. Hingsten rev räcket in i tvåkombinationen på den avslutande linjen, samt det sista hindret på banan.

Emma Emanuelsson satte återigen en fin runda med Titan, enda felet kom på hinder sju, en rejäl blå-gul oxer med vattenmatta. Där föll en bom, fyra fel.

Rolf-Göran lyckades inte upprepa sin första fina runda, utan nu föll räcket som stod som nummer åtta. Sverige får lägga tolv fel till sina tidigare fyra och slutar på 16 fel, vilket blir delad tredje plats med Holland efter Tyskland och Italien.

Tyskland kunde ta hem segern utan att ens ta in sin fjärde ryttare, Philip Weishaupt med Monte Bellini.

Carsten-Otto Nagel som gjorde två felfria rundor med Corradina för Tyskland fick priset som Furusiyya Rider of the Day. 

Resultat

Ställning efter omgång II
1. Tyskland 4 fel
2. Italien 12 fel
3. Sverige 16 fel
3. Holland 16 fel
5. Schweiz 18 fel
6. Frankrike 20 fel
7. Ukraina 28 fel
8. Spanien 41 fel

Första omgången
OS-ekipaget Jens Fredricson och Lunatic hade darr på ribban i tvåkombinationen, men tog sig i mål utan fel och gav därmed Sverige en optimal start.

Malin Baryard Johnsson äntrade banan på storhoppande hingsten Baltimore 1178. 9-åringen har ännu inte särskilt mycket rutin från de största banorna, men att kapaciteten finns där är helt klart.
Nu föll c-hindret i trekombinationen, och det såg ut att bli tramp i vattengraven men Baltimore cyklade sig över felfritt. Ekipaget fick lägga ett tidsfel till resultatet och slutade på fem fel.

Emma Emanuelsson inledde övertygande med skimmelvalacken Titan, och visade att hon absolut har i ett nationshoppningslag att göra. Efter att ha fått länga ut över vattengraven fick Emma kämpa för att få tillbaka Titan, men den vita grinden som var nästa hinder stod kvar. Däremot föll det allra sista räcket, vilket gav fyra fel till lagresultatet.

Rolf-Göran Bengtsson möttes av stort jubel när han red in på banan men under ritten kunde man höra en knappnål falla. Han satte bra fart på Casall Ask och även om det var några skakiga ögonblick kunde ekipaget korsa mållinjen felfritt – Sverige slutar därmed på sammanlagt fyra fel efter den första rundan.

När samtliga nio lag haft tre ryttare var på banan är Tyskland ensamma med tre felfria rundor – det gör att de inte behöver ta in sin fjärde ryttare i första rundan.

Ställning efter omgång I
1. Tyskland 0 fel
2. Italien 4 fel
2. Sverige 4 fel
2. Ukraina 4 fel
5. Holland 8 fel
6. Schweiz 10 fel
7. Frankrike 12 fel
8. Spanien 20 fel
9. Danmark 25 fel (inte vidare till den andra rundan)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden