Hoppning
16 juni 2019 21:31

Nicola Philippaerts har framtidstro för sin nya SWB-häst

SvenskföttCayani SN är Nicola Philippaerts svenskfödda nya häst, och i Stockholm debuterade ekipaget på 1,55-nivå. "Jag tror han blir en trevlig häst för framtiden", berättade Nicola.

Nicola Philippaerts har framtidstro för sin nya SWB-häst
Nicola Philippaerts debuterade med svenskfödda Cayani SN på 1,55-nivå i Stockholm. Nästa år hoppas han komma tillbaka och även rida omhoppning med honom. Foto: Roland Thunholm/Jenny Schwieler Staaf

Belgiska toppryttaren Nicola Philippaerts red svenskfött på Stadion. Med sig till Stockholm Horse Week hade han bland annat Cayani SN (SWB val f-10 e Cayado-Voltaire, uppf Birgitta Jonasson/Stora Nääs Stuteri), som Team Philippaerts köpte i början av året.
– Om jag ska vara ärlig vet jag inte vem det var som hittade honom, säger Nicola Philippaerts till Ridsport.
– Vi tillbringade en tid i Sverige och sökte efter hästar, men jag vet inte vem vi köpte honom av för jag var inte med när vi fann honom.

En titt i TDB visar att Cayani SN ägdes av Mikael Gelbäck i Sverige, och att han under sina första unghästår ridits av främst Anna-Clara Pettersson innan Stina Lillje tog över för drygt ett år sedan. Tillsammans med Stina tog sig Cayani SN upp till nationell 1,45 i Sverige med placering.

I Belgien reda Cayani till en början av Nicolas lillebror Thibault, och han har även tävlats av Nicolas tvillingbror Olivier. Men sedan en och en halv månad tillbaka är det Nicola som rider Cayani. Under söndagen red det färska ekipaget sin andra femstjärniga 1,50, och det blev felfritt med placering. Därefter gjorde de sin första start i 1,55.
– Han är lovande och det här är första gången han går en så stor klass som det här och han gjorde det väldigt bra, tycker Nicola om de fyra fel han fick med Cayani i den högre klassen.
– Jag tror han blir en trevlig häst för framtiden.

Har ett stort scope

Nicola beskriver Cayani som väldigt trevlig med en bra karaktär, och att hästen vill vara försiktig.
– Han har ett stort scope men är väldigt grön ännu och behöver lära sig att anpassa sig till en större bana och en större publik.
– Nu fick vi ett olyckligt fel och det hade varit trevligt att få rida omhoppningen med honom – men förhoppningsvis gör vi det nästa år, säger Nicola glatt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden