Hoppning
3 februari 2018 19:12

Niklas Arvidsson dubbelsegrade i Helsingborg

NationelltNiklas Arvidsson från hemmaklubben Helsingborgs Fältrittklubb blev lördagens vinnare med två segrar på de nationella tävlingarna.

Niklas Arvidsson dubbelsegrade i Helsingborg
Niklas Arvidsson visade fin form på tävlingarna i Helsingborg. Foto: Roland Thunholm

Först vann Niklas Arvidsson med Decurio (HANN val f -10 e Dirado- Cornet Obolensky, äg Vattle AB) i 1,40-hoppningen och sedan med Click and Cash 1155 (HOLST, hingst f 03 e Cash and Carry-Capitol I, äg Lene Nissen-Lembke) i 1,45-hoppningen.

Juniorerna red nästa sista kvalet (1,35-hoppning) till Morgondagens Vinnare i Scandinavium och här var Cora Hirn bäst med Bluffing Spirit. Det var välkomna poäng för Cora som tidigare bara hade två poäng. Sista kvalet går i Borås nästa vecka och en framskjuten placering även där gör att Djursholmsryttaren med största sannolikhet kan börja ladda för Göteborg.
Ottilia Lundgren med Melker af Herred (tvåa i klassen efter Cora) leder tabellen överlägset på 72 poäng, före Linus Herzig på Bologna.

Några av de svenska toppryttarna fanns på plats i Helsingborg. Bland dem förra helgens världscupsegrare Stephanie Holmén.
– Det var tillbaka till verkligheten. Men det var flera av hästarna, speciellt de lite yngre, som behövde komma ut och tävla, sa hon.

På plats fanns även Steffis arbetsgivare Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Alexander Zetterman, alla med lite yngre hästar. Tävlingarna fortsätter med bland annat en 1,50-hoppning i morgon, söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden