Dressyr
6 september 2017 18:55

Nilshagens nya elitföl – fler än 200 donationer första dygnet

Fler än 200 privatpersoner, företag och föreningar har inom loppet av ett dygn skänkt pengar till insamlingen för Therese Nilshagens inköp av ett elitföl.
Ett av företagen har dessutom lovat att sponsra fölet med fodertillskott och friskvård värt en halv miljon kronor.

– Det här är helt otroligt, det var helt oväntat, säger Malin Myrman, som är initiativtagare till insamlingen tillsammans med Ulrika Jacobs och Gustaf Johansson.
Företaget som bestämt sig för att sponsra med produkter till ett värde av 550 000 kronor berömmer initiativet, kallar det genialt, och uppmanar sina branschkollegor att göra detsamma.
”Förutsättningarna att lyckas är de allra bästa baserat på kvalitet hos initiativtagare, ryttare och svensk avel. Med andra ord är det här ett projekt väl värt att investera i”, skriver en företrädare för företaget på den nybildade föreningen Swedish Warmblood and Riders Trust:s Facebooksida.

Hoppas på mer
– Nu återstår att se om några andra företag i hästbranschen antar utmaningen, säger Malin.
– Det är massor av människor som gillat den här nyheten på Facebook, men jag hoppas att de inte bara gillar utan faktiskt skänker en slant också. Det behöver inte vara mycket, huvudsaken är ATT man gör det, påminner Ulrika Jacobs.

Redan internationellt uppmärksammad
Trion har fortfarande massor av jobb framför sig. Det gäller att nå ut med nyheten till så många som möjligt även om den redan har haft genomslagskraft, till och med utanför landets gränser.
Under onsdagen uppmärksammade den internationella dressyrsajten Eurodressage insamlingen.

Insamlingen öppen till auktionsdagen
Det går att skänka pengar via bankgiro fram till dagen före elitfölsauktionen, den 5 oktober, swisha går att göra fram till kl 16 på självaste auktionsdagen.
– Det är ju givarna som tillsammans sätter budgeten för Therese Nilshagen så det kommer att vara sjukt spännande in i det sista, eftersom man i princip kan swisha nästan ända fram tills det första fölet bjuds ut på auktionen. Det blir svettigt, konstaterar Malin Myrman.

Läs mer om vad Therese Nilshagen tycker om insamlingen i senaste numret av Ridsport som kommer ut torsdagen den 7 september.
Du hittar insamlingen här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden