Dressyr
29 juni 2014 14:02

NM-guld till Anna och Hermes

Anna Svanberg kan lägga ännu ett guld till helgens tidigare skörd i norska Kristiansand. Tillsammans med godkände hingsten Hermes(SWB) är hon nu nordisk mästare.

NM-guld till Anna och Hermes
Anna Svanberg har ridit Hermes sedan han var unghäst och tillsammans har de haft stora framgångar hela vägen upp i GP. Nu nordiska mästare tillsammans.

Efter två år i Grand Prix börjar Anna och Hermes hitta verkligt fin form på tävling. Den senaste tiden har krönts av framgångar med början i april där det blev två segrar i Lidköping följt av seger på Strömsholm i början på juni. I Kristiansand har de deltagit i det segrande svenska laget och tog i fredags hem segern i Grand Prix special. 

I dagens kür där de individuella nordiska medaljerna ska delas ut var det dags igen. Anna och Hermes 1086 (SWB f -01 e Rambo-Urbino, uppf/äg Ann och Torsten Pehrsson) startade allra sist men höll för trycket och levererade på banan, nytt personbästa på 74,10 procent.
– De är ganska nya som ekipage i internationell Grand Prix så det här lovar gott inför framtiden, sa en mycket nöjd förbundskapten Bo Jenå redan efter segern i Specialen. 
Hermes visade bland annat fina övergångar, fin passage och en fin form.
– Han är väldigt lätt och fin i formen. Det fick han mycket beröm av domarna för. Ändå gick han inte på max. Han kan bli ännu starkare så det finns utvecklingspotential, menar Bo Jenå.

Segern innebar att Anna slog danska stjärnskottet Agnete Kirk Thingaard på Jojo Az och norska Trude Hestengen på Tobajo Pik Disney. Caroline Darcourt med Paridon Magi gick in på en femteplats med 71,675 procent och Cahrlotte Haid Bondergaard med TRiviant var hack i häl på 71,375 procent, de startade allra först i klassen.

Resultat

Det blev inga individuella Young Rider medaljer till Sverige idag utan de gick till Danmark – Finland – Danmark.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden