Hoppning
1 december 2013 17:56

Mästartiteln till Ben Maher

Stockholm International Horse Show avslutades med helgens fem allra bästa ryttare i en uppgörelse om vem som kan kalla sig den meste Mästaren. Ben Maher gick segrande ur striden i Nordic Challenge som det enda ekipaget som lyckades hålla nollan genom båda rundorna.

Mästartiteln till Ben Maher
Ben Maher och Aristo Z gick segrande ur mästarstriden som den enda som nollade båda rundorna. Peter Zachrisson WWW.ZMEDIA.SE

Klassen är en tävling för helgens mest framgångsrika ryttare. Klassen rids över 1,45-hinder i två rundor och den med bäst resultat kan kalla sig Mästarmästaren. Den ryttaren som hade bäst resultat i första rundan startade sist i andra rundan. Ben Maher tog hem både segern och bilen som det enda startande ekipaget med totalt noll fel. Jens Fredricson slutade som tvåa och därmed bästa svensk.

Andra rundan:
Peder Fredricson tog inga chanser i andra rundan och satte nollan i andra rundan. Han stannar på åtta fel och tiden 43,42.

Johan Lundh startar med noll fel men fick med sig både hinder nummer, tre, fyra och fem. Totalt 12 fel, tid 41,66.

Daniel Deußers Domingo fick med sig bommen på tredje hindret med frambenen men satsade på att få till en bra tid genom en snäv sväng mot H&M-hindret. Totalt 4 fel och tiden 33,88.

Jens Fredricson följde trenden och rev med sig frambommen på tredje hindret. Han gick dock upp i ledning på sina 4 fel och tiden 32,61.

Ben Maher satte tillbaka inför tredje hindret och klarade både det och övriga hinder, vilket var det som krävdes för att vinna. 0 fel och tiden 40,34.

Första rundan:
Meetingprisvinnare och helgens meste vinnare, Peder Fredricson och H&M Cash In, hoppade av för tidigt i trekombinationen, både på första och tredje hindret. 8 fel och tiden 62,22.

Top 10-segraren Daniel Deußer red Domingo säkert över hindren. 0 fel, 61,21.

Johan Lundh Stenhaga och Anders Wictor L visade fin form, 0 fel, 61,71.

Jens Fredricson och otroliga hästen Lunatic var på hugget men touchade första hindret i trekombinationen. Men felfritt ändå och tiden 59,49.

Ben Maher, tredjeplacerad i lördagens Top 10-final, tampades med heta Aristo Z men nollade också rundan. Tid 58,67.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden