Dressyr
21 mars 2015 20:51

Norska Trude i topp

Ņstorps vårmeeting är i full gång. Ungdomsgrupperna mönstras och lördagens händelserika GP-klass har avslutats med norsk seger. Trude Hestengen med Tobajo Pik Disney tog segern med över 72 procent. Beatrice Ivarsson och Alva Lander regerade i respektive åldersklass. (Uppdaterad)

Norska Trude i topp
Tobajo Pik Disney segrade Kim Lundin

Det blev två hingstar i topp när GP-domarna Bo Åhman, Annette Franzén- Iacobeaus och Magnus Ringmark sorterat agnarna från vetet. Andra startande i klassen Anna Svanberg med Hermes 1086 gjorde en verkligt stark insats på sin fuxhingst och ledde länge på 70,50 procent efter en ritt utan stora misstag.

Gårdagens segrare i Intermediare II var Johanna Due-Boje med Don Corleone. De gjorde en bra ritt även i dagens GP med en mindre malör i en galoppfattning, det blev 69,033 procent och föörsta plats utanför placering. 

Tredje plats gick istället till Ebba von Essen med Yantuge som fick 70,133 procent efter viss oenighet hos de tre domarna. De gjorde en ritt utan några direkta missar och har efter vintern etablerat sig som ett jämnare och mer stabilt GP-ekipage, nu i vuxenklass efter förra årets insats i Lövsta Future Challenge.

Segern landade ganska ohotad hos norska Trude Hestengen som har sin bas och verksamhet tillsammans med sin man i Danmark. Deras hingst Tobajo Pik Disney är godkänd i DWB och NWB och är i sanning en fröjd för ögat med verkligt fin piaff och passage, Det blev seger på 72,90 procent och hingsten har varit en stjärna sedan unghäståren, nu på väg att bli ett ankare i norska landslaget.

Mindre trevliga incidenter var de två dressyrhästar som mycket tydligt gjorde patron ur på banan, det vill säga protesterade och inte ville vara med längre. Båda stod på bakbenen och protesterade ordentligt mot sina ryttare.

Resultat GP

Uppdaterad:
Lördagens juniorklass visade att nivån på årets nygamla ryttare i åldersklassen haft en bra träningsvinter. Sju ekipage nådde över 68 procent i FEI Lagprogram Msv B J. Beatrice Ivarsson tog segern med Bomerang på 72,027 procent och blev fyra med yngre påläggskalven Charles med 70,225 procent. Sophie Andersson med Donna Samba NDS var precis bakom Beatrice i täten. Ludwig Wilken med Sorento putsade på sitt personbästa med sina 70.405 procent.

Resultat JR

Bland Young rider-ryttarna har Alva Lander med Herbie Hancock Graftebjerg lyft sig till över 70 procent nivån i år efter att ha legat en bit under under 2014. Idag blev det seger i mästerskapsprogrammet före Mathilde Hannell/Webster och gårdagens segrare Amalie Egholm Hebsgaard/Smaragd. Fem ekipage över 68 procent i klassen känns lovande inför säsongen.

Resultat YR

Åstorp, alla resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-