Körning
5 september 2019 20:08
Ridsportplus

Norskt i topp på Malmö City Horsedriving

Ribersborg Wenche Johannessen gjorde det som nästan alla väntade sig, tog täten efter dressyren i den internationella enbetsklassen på Ribersborg. Tur att sportkuskar är ett härdat folk, vädret var inte riktigt med på noterna, de flesta fick köra sina program i hällande regn.

Norskt i topp på Malmö City Horsedriving
Wenche Johannessen, norsk sportkörnings stora stjärna tog med sig två hästar till Malmö. Hon leder enbetsklssen med den ena och är fyra med den andra. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Första ”riktiga” stortävlingen i sportkörning är alltså igång. På klassisk hästtävlingsmark i Malmö med havet som närmaste granne.

Ekipage från fyra nationer finns på plats, förutom de svenska även norska, danska och tyska.

Torsdagen var vikt till dressyr för de internationella ekipagen, många välkända namn i startlistan och även om Norge just nu är etta så är kuskar som Karin Söderqvist, Lena Elander, Johan Herner och Camilla Lind tätt efter.

190905 Ribban_lena Foto Eva Österlund
Lena Elander kör sin dressyr på den fina banan på Ribersborg. Groom är Ewa Nowen, framgångsrik fd ponnyparkusk som nu satsar på enbet, häst. Foto: Eva Österlund

I klassen för enbet ponny är det svenskt i topp genom Andreas Sjöberg och fina svarta ponnystoet La Perla. Ekipaget jagas av bland andra Danmarks Lars Nielsen och Sveriges Johny Sjödin.

Dagen avslutades med fina körningar av de yngre kuskarna och här tog Ester Fagerlind kommandot med sin godkände  welsh cob hingst i childrensklassen och Natalie Hellberg tog ledningen i sin klass med fuxstoet Sibelle.

Kollade maratonbanan

Samtidigt som det var full fart på dressyrbanan hela dagen började också kuskarna att gå i maratonhindren kolla vägar och fundera ut de snabbaste lösningarna.

190905 3.ribban_cicci Fotoeva Österlund
Cecilia Qvarnström i spetsen för sitt team kollar på de bästa vägarna i maratonhinder nummer sex. Foto: Eva Österlund

Banbyggare Kim Andreassen från Danmark och hans team har de senaste dagarna byggt upp sex tuffa hinder på den del av Ribersborgsstranden som till vardags är en stor hundrastplats.

Det ser väldigt lovande ut så här långt, och det är rejält med vatten i vattenhindret som en gång skapades till flera års fälttävlan på just ”Ribban”.

Myror i huvudet

Många Malmöbor har redan undrat vad som ska hända i helgen – är det saker att hoppa över eller saker att köra igenom?

I morgon fredag körs dressyren i de nationella klasserna, lediga kuskar fortsätter sin maratonplanering och tävlingsledningen med Pia Petersson och Ulla Herner fortsätter hoppas på uppehållsväder.

190905 Ribban_felix Foto Eva Österlund
Felix Strauss, ungdomskusk i toppklass kör sin dressyr. Ponnyn heter Bodethals Notre Petit. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden