Körning
24 juni 2019 06:30

Camilla Lind och Aramis i toppform

EnbetVilken suverän pallplats för landslagskusken Camilla Lind. I stentuff konkurrens och inför våldsamma vädergudar tog hon silver i enbetsklassen för häst. I Altenfelden, i Österrike.

Camilla Lind och Aramis i toppform
Prisutdelning i Altenfelden. Camilla Lind på silverplats och fick trevligt bagage att ta med sig hem. Foto: Team Lind/Mortensen

Ridsport når Camilla Lind i lastbilen på väg hem. Supernöjd med sin fina häst Arcantijn, till vardags kallad Aramis, och med sin insats.
–  Egentligen var det ju inte meningen att vi skulle tävla i Altenfelden. Den tävlingen fanns inte med i årets planering men så ändrade vi oss i sista stund.

När Teamet kom till Altenfelden var det 35 grader varmt. I stallet! Men Aramis verkade inte speciellt påverkad ändå.
–  Möjligen att han var för lugn när vi körde dressyren, jag hade kanske önskat lite mer schwung men som sagt, det var varmt.

Camilla blev trea i det momentet, poängen var 54,92. En av domarna, engelskan Sarah Mullins hade henne som segrare medan tjecken Jiri Kunta ville ha ner det svenska ekipaget på sjätteplats.

Perfekt maratonväder

Det var regnvarning över Altenfelden på maratondagen men kuskarna hann gå i mål innan det vara dags.
–  Perfekt maratonväder, menar Camilla. Sju långa hinder men också ganska trångt.

Camillalind_evaosterlund
Camilla Lind och Aramis i aktion i maratonhinder (arkivbild). Foto: Eva Österlund

Innan Camilla drog till Österrike hade hon precis fått hem sin nya vagn.
–  Första gången jag testade den var på den här tävlingen faktiskt. Jag var jättenöjd och Aramis var  så fin.

De var näst snabbast i det näst sista hindret och aldrig sämre än fyra i något av de andra. Det räckte till en fjärdeplats och med två grenar avklarade låg de tvåa.

Klarade sig undan regnet

Aramis visade återigen att han var i toppform.
–  Så följsam genom portarna, en boll ner men inom tiden. Det var ganska så knixig bana plus slirigt och lerigt efter det stora ösregn som kom på natten och morgonen men som vi klarade oss undan.

Silverplats totalt alltså. En härlig framgång för Camilla och Aramis och för svensk sportkörning.

Av fyra avverkade stora tävlingar i år har de haft placeringar i alla.
–  Han utvecklas hela tiden, säger Camilla om sin häst. När hon såg honom för första gången för flera år sedan ville hon inte ens komma i närheten av honom. Allt kan ändras som tur är.
–  Jag har ju haft en enorm hjälp av alla runtomkring  som ställer upp och hjälper till. Det är ovärderligt! Plus att min tränare Mischa Freund var på plats i Altenfelden och stöttade hela vägen.

Falsterbo nästa

Nu väntar körningen i Falsterbo och sedan är det dags för årets svenska mästerskap i sportkörning som i år går i Vaggeryd. Men lite firande blir det först förstås.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden