Fälttävlan
18 juli 2014 10:25
Ridsportplus

Nu ska Lindbäck visa VM-klassen

Ett överben. Och en öm hov. Sedan var den VM-uppladdningen förstörd. Nu är Niklas Lindbäck och Mister Pooh på plats i Aachen för att ta reda om drömmen om VM fortfarande går att uppfylla. "Tiden springer iväg", säger fälttävlansryttaren.

Nu ska Lindbäck visa VM-klassen
Niklas Lindbäcks förberedelse för VM har inte alls gått som planerat. Nu är ekipaget på plats i Aachen för att se om VM-formen börjar komma.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Niklas Lindbäck och Mister Pooh (val f 2000 e Majim G-Tammerfors) är självskrivna i det svenska VM-laget. I allafall om häst och ryttare är friska. Efter de problem med ett överben som valacken fick i slutet av maj har uppladdningen blivit en kamp mot klockan. Som om det överbenet inte var nog blev Mister Pooh öm och varm i en hov efter att ha trampat på en sten förra veckan. Ekipaget har inte tävlat sedan den trestjärniga klassen i Eketorp i början av maj. 
– Förberedelserna inför VM har inte blivit optimala. Men det är skönt att vara här i Aachen allafall, säger Niklas Lindbäck. 

Det har precis varit veterinärbesiktning inne på stallområdet och han är på väg tillbaka till boxen med Mister Pooh. Ekipaget är uttaget att representera Sverige i Nations Cup på den tyska stortävlingen. Den trestjärniga klassen börjar med dressyr och hoppning i dag, fredag.
– Han har inte hoppat ett vanligt banhoppningshinder sedan innan skadan. Det lilla jag har kunnat hoppa har jag valt att prioritera terränghinder, säger Niklas Lindbäck. 

Planen från början var att gå all-in i Aachens nationstävling. Nu är läget ett annat för Niklas Lindbäck som brukar kunna mäta sig med de bästa.
– Det går inte nu. Med tanke på VM, som är årets huvudmål, kan jag inte riskera att han dra på sig något som gör att han måste vila igen. Om vi ska kunna ta oss till VM är varje pass med fysisk träning jätteviktigt. Tiden springer iväg.

Under förra årets uppladdning inför EM i Malmö var situationen ungefär den samma med en lättare skada. Då gick det finfint och ekipaget var med och bärgade ett lagsilver till Sverige och blev bästa svenska ekipage individuellt med en fjärde plats. Ekipaget ingick också i det svenska lag som kom fyra på OS i London.
– Vi är etablerade internationellt och känner varandra väl. Får jag bara den här tävlingen och Malmö i kroppen ska det kunna gå vägen, säger Niklas Lindbäck.

Övriga svenskar i laget i Aachen är Malin Petersen/Sofarsogood, Johan Lundin/Johnny Cash och Ludwig Svennerstål/Alexander. 

Läs hur förbundskapten Staffan Lidbeck tänker om de VM-aktuella svenska ekipagen här.

Online-resultat Aachen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden