Sverige
24 november 2017 19:02

Nu sparkar hästtjejerna bakut mot övergreppen

#MetooDet tog ett tag - men nu har hästsport fått sin egen #metoo-grupp - ett forum där drabbade kan berätta om sexuella trakasserier och övergrepp.

Nu sparkar hästtjejerna bakut mot övergreppen
Flera grupper vittnar om övergrepp och trakasserier genom olika upprop, nu även hästsporten. Foto: Roland Thunholm

Gruppen finns på Facebook, den är sluten och kvinnor i alla åldrar som är eller har varit aktiva i olika hästsportgrenar – ridsport, trav, galopp och så vidare, kan bli accepterade genom inbjudan av en redan inbjuden gruppmedlem.

Där samlas nu berättelser om sexuella trakasserier och rena övergrepp som en del av medlemmarna har råkat ut för. Det listas också en hel del krav som ska riktas mot ansvariga.

Flera liknande grupper i olika branscher och verksamheter har bildats den senaste tiden, bland annat #deadline för journalister, #timeout för idrottare och #vardeljus för kyrkan. Dessa grupper har sedan på olika sätt publicerat berättelser, skapat debatt och riktat krav mot makthavare.

Ridsports webbchef Mia Sahl efterlyste hästfolkets engagemang i en krönika tidigare i veckan.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden