Avelsnyheter
10 maj 08:35

Ny branschrapport beskriver läget i aveln

LägesrapportEtt återkommande tema i den globala aveln har varit osäkerheten kring framtiden. Som ett svar på detta presenterar nu den internationella avelsorganisationen World Breeding Federation for Sport Horses en branschrapport som är tänkt att ge en ögonblicksbild av dagens varmblodsavel.

Ny branschrapport beskriver läget i aveln
Syftet med rapporten är att erbjuda en global avelsöversikt med styrkor och utmaningar samt ge verktyg till uppfödare. Foto: Istockphoto

World Breeding Federation for Sport Horses, WBFSH, har tagit fram en branschrapport som beskriver läget i aveln. Rapporten bygger på årliga undersökningar med uppfödare och ryttare och ger i första hand en ögonblicksbild av omfattningen på varmblodsaveln och hur den står sig i förhållande till hästnäringen i stort. Både resultat och slutsatser presenteras i rapporten.

Ett återkommande tema har varit osäkerheten kring avelns framtid. Bristen på information kring läget i den globala aveln, hästnäringen och ridsporten har spätt på känslan av osäkerhet. Tanken är att rapporten ska överbrygga den informationsklyfta som finns i branschen.

I framtiden väntar även trendanalyser och ytterligare information om hälsa, transporter och lantbruk. WBFSH State of Industry Report kommer att uppdateras en gång om året. Bakom rapporten står Chris Gould och Edward Kendall.

– Vi är väldigt glada över att ha kommit igång med att skapa en global översikt över sporthästaveln, säger Chris Gould.
– Förhoppningvis utgör det här grunden för långsiktig datainsamling, analys och planering. Det ger åtminstone en bild av branschen som externa intressenter och beslutsfattare kan referera till när det gäller faktorer som påverkar branschens beständighet.

Läs rapporten här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden