Fälttävlan
8 april 2014 14:17

Ny fälttävlanstour ska locka fler till tävling i Sverige

Nu får även fälttävlan sin egen tour i Sverige. I maj arrangeras den första deltävlingen i Swedish Eventing Tour, fälttävlanstouren på en- och tvåstjärnig nivå som ska få fler att vilja tävla i Sverige.

Ny fälttävlanstour ska locka fler till tävling i Sverige
Svensk fälttävlan tar sats för att nå nya höjder. Inför säsongen 2014 lanseras Swedish Eventing Tour, en fälttävlanstour på en- och tvåstjärnig nivå. På bilden Dag Albert och Tubber Rebel vid vattenhindret på Ribersborg i Malmö.

– Det här är början på något stort för svensk fälttävlan, säger Staffan Lidbeck, förbundskapten i fälttävlan, i ett pressmeddelande.

Fyra tävlingar ingår i Swedish Eventing Tour med första anhalt på Eketorp i maj. Tre delfinaler rids innan finalen hålls på Segersjö utanför Örebro. Årets tour är en utveckling av Svenska Cupen.

Förbundskapten Staffan Lidbeck är övertygad om att touren är precis vad svensk fälttävlan behöver.
 – För något år sedan uttryckte jag min oro över bristen på kvalitativa tävlingar i Sverige. Utan bra tävlingar på hemmaplan får vi en ond spiral där ryttarna hela tiden måste söka sig utomlands för att möta kvalificerat motstånd på bra och välbyggda banor, säger Staffan som hoppas att touren kan attrahera internationella ryttare.

– Jag tror att den kommer att vara ett mycket intressant tävlingsalternativ för ryttare från övriga Norden och norra Europa. Det skulle vara betydelsefullt eftersom den sportsliga nivån höjs och utvecklas med internationell konkurrens, säger han i pressmeddelandet.
 
Så går det till
Swedish Eventing Tour kan arrangeras både som nationell och internationell klass. Ryttare får under året starta i både den enstjärniga och den tvåstjärniga touren. Finalen är öppen för ekipage som startat i minst en av deltävlingarna. I finalen rider ryttarna om totalt 145 000 kronor i den tvåstjärniga klassen och 32 500 kronor i den enstjärniga klassen. Ekipagen samlar också poäng i deltävlingar och final.  Det ekipage som under året, i varje tour, samlat flest poäng tilldelas en bonus på 30 000 respektive 20 000 kronor.

Tävlingsplatser
17-18 maj Eketorp Eventing
6-7 juni Nationaldagstävlingarna, Strömsholm
1-3 augusti Malmö City Horse Show, Malmö
19-21 september, Segersjö, Final
 
Läs mer på hemsidan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-