Dressyr
16 april 2020 19:30

Ny GP-häst hos Lyndal Oatley

NykomlingMed skimmelvalacken Eros hann Lyndal Oatley precis göra Grand Prix-debut innan alla tävlingar ställdes in på grund av coronakrisen. Men KWPN-valacken ger Oatley hopp om att rida ett tredje OS för Australien: "Han vill alltid göra rätt och han har ett hjärta av guld".

Ny GP-häst hos Lyndal Oatley
Lyndal Oatley har stora förhoppningar på Eros. Foto: Privat

Eros (KWPN, -09, e Sir Oldenburg-Olympic Ferro, uppf Cadre Blanc BV) tävlades som unghäst i Frankrike och såldes till familjen Oatley i höstas. Därefter har Lyndal Oatley tränat med hjälp av maken Patrik Kittel, med sikte på Grand Prix-start – debuten kom på en nationell tävling i Tyskland i början av mars, där resultatet blev strax under 70 procent.

Lyndal Oatley Eros2
Eros är ett av Lyndals OS-hopp för 2021. Foto: Privat

– Han var lika rolig att tävla som jag hade trott! Många höjdpunkter, men han behöver fortfarande en del kraft och styrka, han är fortfarande grön men han blir bara bättre och bättre. Snart kommer han att kunna visa det jag vet att han kan, skrev Lyndal på Instagram efter tävlingen.

Lyndal berättar att Ross, som är hans smeknamn, är en riktig nallebjörn, som älskar att vara alla till lags.
– Han vill alltid göra rätt och han har ett hjärta av guld. Det har varit väldigt roligt att utveckla honom och lära honom Grand Prix-rörelserna.

Siktar på en tredje OS-start

Hemma på gården i tyska Eulenhof finns nu tre potentiella OS-partners för Lyndal Oatley, som representerade Australien på OS 2012 och 2016. Förutom Eros är även 12-åriga SWB-stoet Diva och 11-åriga Elvive på Grand Prix-nivå – för Lyndal har det extra året av träning inför ett flyttat OS inte varit något negativt.

– Jag hade kämpat för att vara redo redan i år, och med Eros hade det varit möjligt. Elvive är ett fantastiskt sto som Patrik red när jag var gravid, hon är en naturlig talang som har lätt för allt. Jag hoppas på lite tur med henne efter en skada förra året, hon känns väldigt bra nu. Och Diva, Dejas dotter, går riktigt bra – hon gjorde en Grand Prix på över 68 procent i mars. Jag är superstolt över henne, hon är en riktig fighter som jag har haft sedan hon var fem år så hon är väldigt speciell för mig. Vem vet vad som väntar, men jag har i alla fall tre fantastiska hästar med olika styrkor och personligheter, så vi får se vart det tar mig…när vi äntligen kan tävla igen, berättar Lyndal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden