Hoppning
31 juli 2016 16:53

Ny GP-placering till Douglas

Det är ingen hejd på Douglas Lindelöw och Zacramento. De gjorde succé på den femstjärniga Dinard-tävlingen med en tredjeplats i 1,55 och en femteplats Grand Prix 1,60.

Ny GP-placering till Douglas
Douglas har tagit sikte mot EM 2017.

Douglas Lindelöw och Zacramento (SWB, val, f 2005 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson) flyger allt högre. När Grand Prix 1,60 avgjordes på femstjärniga Dinard-meetinget startade ekipaget näst sist i omhoppningen efter en felfri grundomgång. Zacramento var än en gång med på noterna – det blev ännu en felfri runda och 46,6 sekunder som betydde en femteplats och nära 180 000 kronor.
Segrade gjorde Christian Ahlmann med Corando II på 42,72 sekunder.
– Det var en hård omhoppning. Jag hade nog kunnat rida snabbare, men det här är bara Zacramentos tredje eller fjärde runda på nivån så jag ville ge honom en bra runda, säger en lycklig Douglas på telefon från Frankrike.

Det färska ekipaget har klättrat i hög fart uppåt.
– Han har avancerat snabbt och har gjort det fint. Inte minst har han hoppat strålande här och i Dublin. Zacramento är en komplett häst, både kapabel och försiktig. Det känns fantastiskt inför fortsättningen. 

I Falsterbo blev det känt att Zacramento är säkrad för din del. Hur känns det att rida sådana här rundor och veta att du sitter säkert på honom?
– Väldigt, väldigt bra. Jag är tacksam för det stödet som betyder mycket inför framtiden med bland annat ett EM på hemmaplan.

I förrgår var det svenska ekipaget trea i 1,55 och sedan sin GP 1,60-placering i Sopot är de kvalade till EM som är Douglas stora mål inför 2017.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden