Fälttävlan
10 april 05:55

Ny hästägarklubb ska gynna fälttävlan

FramtidssatsningNyligen bildades den ideella föreningen Fälttävlans hästägarklubb, FHK. Ordförande Fredrik Bergendorff och Björn Beckman anser att man inom sporten behöver bli bättre på att ta hand om de hästägare som är intresserade av en långsiktig satsning.

Ny hästägarklubb ska gynna fälttävlan
"Ska vi kunna bli mer framgångsrika behövs dedikerade hästägare och detta är ett led i vår utveckling mot fler medaljer", säger förbundskapten Fredrik Bergendorff om den nya hästägarklubben. Foto: Roland Thunholm

Det var i samband med ett medlemsmöte som hölls vid Gärds internationella fälttävlan under påskhelgen, som den ideella föreningen Fälttävlans hästägarklubb bildades. Sammanlagt deltog 45 personer på plats och via länk.

– Jag har under en längre tid funderat på att vi måste bli bättre på att ta hand om våra hästägare samtidigt som sporten behöver fler ägare som är intresserade av en långsiktig satsning. Ska vi kunna bli mer framgångsrika behövs dedikerade hästägare och detta är ett led i vår utveckling mot fler medaljer, säger Fredrik Bergendorff i ett pressmeddelande.

Även unghästprojektet Unga fälttävlanstalanger är tänkt som ett led framåt. Det projektet är ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och SWB och även ägarklubben kommer arbeta med de båda organisationerna.

I verksamhetsplanen för 2024 finns två event för klubbens medlemmar inplanerade, ett under tävlingarna i Össjö i midsommar och ett under Segersjös tävlingar i augusti.

Invalda i styrelsen:

Ledamöter: Therese Örup och Linda Hiort av Ornäs, Andreas Johansson och Margareta Rödén.
Suppleanter:  Malin Hansson, Anna Hildebrand och Ulrika Zaki.
Till revisor valdes PO Staam och suppleant Viktoria Carlerbäck.
Valberedning: Christer Wik och Regina Örup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden