Världen
28 december 2016 14:29

Ny hörlur låter hästen lyssna på musik

Ett franskt företag har tagit fasta på forskningen att klassisk musik hjälper hästar att slappna av. Nu har de tagit fram ett par hörlurar som som låter hästen lyssna på musik när helst det kan behövas.

Ny hörlur låter hästen lyssna på musik
Ett franskt företag har tagit fram en hörlur för hästar som fästs i en huva. (skärmdump)

Företaget har utvecklat ett par specialnpassade bluetooth-hörlurar som ska få hästen mer avslappnad inför tävlingar genom att spela upp klassisk musik. Hörlurarna fästs på hästens huvudet i en till synes vanlig ”flughuva”. Via en blutetooth-mottagare spelas musik upp från ryttarens eller hästskötarens telefon, detta berättar msn livsstil i ett videoklipp du kan se här.
– När man mäter hjärtfrekvensen före och efter när hästen haft musik på märker man att återhämtningen är mycket snabbare vilket betyder att hästen varit mer avslappnad, berättar en talesperson för det franska företaget i filmklippet.

Tanken är att hästen ska bli lugnare och därmed kommer att prestera bättre. Prislappen för hörlurarna är cirka 7 500 kronor.

Horsecom heter företaget som tagit fram hörlurarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden