Sverige
20 maj 2020 07:02

Ny rektor på Wången

Nytt jobbWången är tillsammans med Flyinge och Strömsholm hästnäringens tre riksanläggningar. Naturbruksgymnasiet på Wången får nu en ny rektor i den tidigare yrkesofficeren Elisabeth Englund, som samtidigt blir studierektor för hippologprogrammet.

Ny rektor på Wången
Wången får ny ledning. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Elisabeth Englund blir ny rektor för naturbruksprogrammet med inriktningarna trav och islandshäst på Wången. Samtidigt blir hon även studierektor för hippologprogrammet som är en universitetsutbildning som ges via SLU.

Wångens vd Håkan Karlsson är mycket nöjd med rekryteringen.
– Hon har en perfekt bakgrund för jobbet. Hon har arbetat som rektor för ett naturbruksgymnasium med islandshästinriktning och är dessutom en erfaren ledare som jobbat med verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete inom utbildning. Hon har också ett genuint intresse för utbildning och hästar, säger han.

Elisabet-englund-till-webbartikel
Elisabeth Englund och russet Briggs. Foto: Wången

Den tidigare yrkesofficeren Elisabeth Englund har tidigare arbetat som rektor för Dille Naturbruksgymnasium som hon även var med och startade. Hon kommer närmast från jobbet som verksamhetschef för förskolor och fritidshem i Krokoms kommun.

Rektorstjänsten är delad mellan Jämtlands Gymnasieförbund och Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, som är utbildningarnas två huvudmän.
– Hästnäringens riksanläggningar Wången, Flyinge och Strömsholm är speciella genom kopplingen till vetenskapen via SLU. Här ska forskning och beprövad erfarenhet direkt omsättas i en fungerande vardagspraktik ute i stallarna – det ser jag som mycket spännande, berättar Elisabeth Englund som tillträder tjänsten den 10 augusti.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden