Sverige
22 september 2017 09:37

Ny stöldvåg i Örebro – bara dyra sadlar stulna

Organiserade sadeltjuvar härjar just nu i trakterna kring Karlskoga.
Dyra sadlar, bara för storhäst, står på önskelistan. Tjuvarna tycks väl bevandrade med olika sadelmärken, modeller och deras värde i pengar.

Ny stöldvåg i Örebro – bara dyra sadlar stulna
Olika slags ridutrustning stals. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Anna Nyberg

Flera hästägare i trakterna kring Karlskoga har de senaste dagarna blivit av med sadlar i det som liknar en organiserad stöldvåg i trakten, rapporterade Nya Wermlands tidning igår.

”Visste vilka de ville ha”
Tjuvarna, som brutit sig in i flera sadelkammare de senaste dagarna, har riktat in sig på dyrare märkessadlar.
En hästägare berättar för tidningen att hon blivit av med två av sex sadlar i sadelkammaren. ”Och de visste precis vilka de ville ha. En kompis har också en dyr sadel, men den lämnades kvar eftersom den är till en islandshäst”, förklarar hon för tidningen.

Presskomunikatör Stefan Wickberg bekräftar för Ridsport att det högst troligt rör sig om organiserad brottslighet, speciellt inriktad på sadlar, helst av det dyrare slaget.

Se över ditt försäkringsskydd
Organiserade sadelstölder är inget nytt, Ridsport har vid upprepade tillfällen skrivit om olika ligor som härjat i flera delar av landet.
För två år sedan skrev vi om hur du som hästägare kan se över ditt försäkringsskyd, för att i möjligaste mån vara förberedd och skyddad om du skulle ha otur att råka ut för sadeltjuvar i ditt stall. Läs mer om det här.

Källa: NWT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden