Ponny
4 augusti 2022 08:13
Ridsportplus

Nya connemaramästare korade efter två års uppehåll

Riksutställning connemaraDen 29-31 juli kunde Svenska Connemarasällskapet i samarbete med Skaraortens Ryttarförening bjuda in till Riksutställning med ridklasser och connemaratävlingar efter två års uppehåll. På plats på Skålltorp deltog 50-talet connemaror i utställningen och ett 40-tal starter i ridklasserna som omfattade allt från ”First Ridden” till ”Working Hunter Pony Open”.

Nya connemaramästare korade efter två års uppehåll
Mountain Rocket med Elsa Ahlvin blev conneramamästare i ponnyklassen och champion valack. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Helgen inleddes på fredagen med dressyrtävlingar för ponnyer, klasser för connemaror över ponnymått samt ryttare över ponnyåldern. Jennifer Carlegrim på egnenuppfödda Whistling Dixie (Gurteen Paddy x Holmtebo Waltzing Mathilda) inledde med en andraplats i LB:1 för att sedan rida hem Connemara SM i ”hästklassen”.

Connemaramästare i ponnyklassen blev Elsa AhlvinMountain Rocket (Oisin x Kyleshill) som dagen därpå även utsågs till Champion Valack med 41 p och beröm för sina välbalanserade rörelser.

Corleone Ii Lovisa Mattsson-8942
Corleone Ii med Lovisa Mattsson i sadeln blev connemaramästare i kategori D. Foto: Pernilla Hägg

Champions

Femårige hingsten Faithful Friend (Ashfield Cathal Crobdhearg x Moy Shauna Pride) med Klara Trofast i sadeln imponerade som segrare i såväl Open Ridden som i en Working Hunter Novice klass med 11 starter och tog hem titeln Ridden Champion.

Reserv Ridden Champion blev stoet Cacharelle (Hagens D’Arcy x Chess III) som med Wilda Altnäs hade en helt igenom lyckad helg och till slut stod som vinnare av Meetingpriset.

Korade Connemaramästare i hoppning

Svenskfödde Corleone II (Poetic Kelly x Coriona) och Lovisa Mattsson kunde koras till Connemaramästare i hoppning Kat D efter en väl avvägd ritt med en härlig galopp på sin ponny.

Mästare i Kat C Hoppning blev Meya KjellbergShanbo Mist (Grange King’s Surf x Morning Mist Star).

Gentle Farms Breeze-9472
Det gick bra för Gentle Farms Breeze och hennes stoföl. Foto: Pernilla Hägg

Best in show

17-åriga stoet Gentle Farm`s Breeze (Kulan Kavat x Gentle Farm’s Star) kunde efter en fin tävlingskarriär i hoppning och fälttävlan nu gå in i utställningsringen med sitt förstfödda föl. Stofölet e Show-Lá-Pán vann fölklassen med guld och mamma var inte sämre. 42 p, guld , 1:a bland 9 äldre ston och vinnare av Best in Show!

Sexårige hingsten Pålands Paddy O’Connor med lätt igenkännbara drag från såväl fadern Gurteen Paddy som morfar Janus belönades med guld och ett välförtjänt Reserv BIS i en finalring med väl visade, rastypiska connemaror.

Utställningsresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden