Hoppning
9 oktober 2012 19:05

Nya hästar till Ben Maher

Ben Maher, som ingick i det brittiska guldlaget på OS i London, har fått nya hästar i ett nyetablerat samarbete med en amerikansk ägare.

Det handlar om Jane Clarkes hästar, varav Urico är den mest kända och meriterade och tidigare tävlad av amerikanen Mario Deslauriers. Det amerikanska samarbetet bröts tidigare i år och Clarke har därefter letat efter ny ryttare till sina hästar. I huvudsak har hon letat bland amerikanska ryttare innan hon bestämde att flytta hästarna till Ben Maher och England.

Jane Clarke har i ett uttalande om det nya samarbetet sagt ”jag har tittat på ett antal ryttare och tror att Ben för tillfället är den lämpligaste. Han är en briljant ryttare och vi är mycket nöjda med honom. Det har inget att göra med flaggan. Det handlar enbart om  att få rätt person till mina hästar och göra det som är riktigt för dem” skriver worldofshowjumping.

Fotnot: Mario Deslauriers vann som 19-årig kanadensare världscupfinalen i Scandinavium 1984. Han blev senare amerikansk medborgare och var med KWPN-valacken Urico (f -01 e Zandor Z-Fedor) i ledning efter två omgångar i världscupfinalen 2010 men fick 13 fel i den avslutande hoppningen och slutade sexa.

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar