Sportnytt
17 juli 2018 15:52

Nya ryttare uttagna till utvecklingsprogram

UtbildningNu är det klart vilka sex ryttare som tar plats i den femte upplagan av Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram ATG Hopp & Talang.

Nya ryttare uttagna till utvecklingsprogram
Pontus Hugosson var en av ryttarna i årets upplaga av Falsterbo hunting. Nu väntar nya utmaningar. Foto: Roland Thunholm

Antalet sökande till den femte omgången av ATG Hopp & Talang var större än någonsin. Det här berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats.

– Det är självklart roligt att så många talangfulla ryttare väljer att söka till de utvecklingsprogram som förbundet erbjuder, samtidigt blir det tufft att välja vilka som ska få plats. Allra helst till ATG Hopp & Talang där vi valt att bara ha två platser per disciplin. I vanlig ordning har valet av ryttare gjorts i samråd med mentorerna och även stämts av med landslagsledningen i respektive gren, säger Daniel Bergqvist som är övergripande ansvarig för ryttarutvecklingen på Svenska Ridsportförbundet på förbundets webbplats.

Tillsammans med satsningens mentorer Jens Fredricson, Louise ”Lussan” Nathhorst och Göran ”Yogi” Breisner, görs en individuell plan för varje ryttare.

Meningen med projektet är att ge ryttare inspiration och kunskap genom avsuttna träffar och individuellt stöd.

Uttagna ryttare:

Jonna Britze, fälttävlan
Pontus Hugosson, fälttävlan
Jennie Juhlin, hoppning
Mikaela Gustaphson, hoppning
Denise Ljungkvist, dressyr
Nina Rademaekers, dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden