Hoppning
23 maj 2020 07:45

Nyinsatt tävling fullbokad på ett dygn

NyinsattDet verkar finnas ett väldigt sug efter att få tävla bland ungdomar. Det märktes när Värnamobygdens Ryttarförening beslutade sig för att ordna en tävling i juni – som i princip blev fullbokad på ett dygn.

Nyinsatt tävling fullbokad på ett dygn
Tävlingssuget bland de yngre ryttarna är stort efter uppehållet. Arkivbild: Roland Thunholm

Svenska Ridsportsförbundet tog nyligen ett beslut som innebär att föreningar får arrangera tävlingar från och med den första juni. Beslutet gäller ryttare som är upp till 18 år. En som nappade var Värnamobygdens Ryttarförening som nu ska ha en tvådagarstävling för ponny och häst den 12-13 juni.

– Det har märkts att det är ett stort sug efter att få tävla och vi är den enda föreningen i Småland som ordnar tävlingar på denna höga nivån, berättar Carina Manestam som är tävlingsledare för tävlingen i ett pressmeddelande.

Flera klasser blev fullbokade redan samma dag och många har anmält sig på reservplats. Närmare 300 starter är anmälda hittills.

Höga krav på arrangören

Det är många nya krav när tävling ska arrangeras nu. Dels är det bara ekipage från Småland som får anmäla sig. Dels måste arrangören se till att alla ekipage lämnar anläggningen när klassen är slut, för att inte riskera att det finns ett större antal personer än tillåtet på tävlingsplatsen. De tävlande får inte ha med sig mer än en medhjälpare, plus att tävlingen sker utan publik.

– Även om det är utmanande att arrangera tävlingen så känns det riktigt roligt att äntligen få arrangera tävlingar för ryttarna. Vi har ju dessvärre fått ställa in alla tävlingarna som skulle ha arrangerats i vår så att vi får arrangera denna nu känns toppen, säger Carina Manestam.

Under tävlingen blir det upp till nationell Medelsvår A för ponny. För stor häst är den högsta klassen 1.25.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden