Hoppning, Ponny
18 mars 16:00

Nykomlingarna slog till med seger

PonnyallsvenskanBjörsby Ryttarförening har för första gången någonsin ett lag i ponnyallsvenskans elitserie. När det var dags för premiär reste lagryttarna närmare 80 mil för att hoppa första omgången i zon Polar - och vann.

Nykomlingarna slog till med seger
Björsby Ryttarförenings vinnande lag. Foto: Privat

Björsby Ryttarförening hör hemma i Luleå, så när säsongspremiären i helgen skulle ridas hos Högbo Ridklubb i Sandviken blev det en lång resa för lagets ryttare som kommer från olika delar av norra Sverige.

I grundomgången hoppade Björsbys fyra lagekipage – Isabelle Isaksson/Little Miss Magic, Tone Gyllemalm/Banksy Revealed, Wilma Tjälldén/FH Contador och Tindra Palmér/Munsboro Highlander – felfritt, och de fick därmed möta Gävle Ryttarsällskap, som lyckats med samma bedrift, i en omhoppning.

Efter att ha upprepat de fyra felfria ritterna var segern klar, även om det till slut handlade om sekunder då Gävle hade tre nollor och kunde räkna bort sin fyrfelare. Men med över åtta sekunder till godo för ryttarna – som alla red B- och C-ponnyer – kunde Åsa Östmans lag åka hem med blågula rosetter.

Tredjeplatsen bakom Gävle gick till Stöcke Ponnyförening.

Hälften av zonerna har nu haft sin första omgång. I zon Central och zon Öst går omgång I under helgen vecka 12, medan zon Väst får vänta ända till vecka 16 innan starten går. Finalen i elitallsvenskan, dit de två bästa lagen från varje zon går, rids under Falsterbo Horse Show i juli.

Resultat omg I zon Polar

Aktuell ställning i ponnyallsvenskan
Regler för Folksam Ponnyallsvenska 2024
Tävlingsplatser och datum för säsongen 2024

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden