Dressyr
5 juli 2015 14:03

Nytt brons till Marina Mattsson

Det blev ett tredje brons till Marina Mattsson när küren avgjordes i stekande hetta i södra Frankrike i Vidauban. I hård konkurrens stod Marina och Double Diamond II pall för trycket och levererade en fin felfri ritt till nytt personbästa. (Uppdateras)

Nytt brons till Marina Mattsson
Marina Mattsson tar emot sin tredje bronsmedalj på EM. @CatharinaBrink

De tre svenska YR-ekipagen levererade fina program även om de liksom de flesta var lite märkta av värme och trötthet. Marina Mattsson klarade att spänna bågen på sin ”DD” ännu en gång och till sin kür, som innehåller sång av henne själv, dansade de över banan trots flera dagars tävlande i kroppen.

Belöningen för precision, mjukhet och fin harmoni blev 79,35 procent, nytt personbästa och ett nytt svenskt YR-rekord. Marina slog det gamla, hennes eget för övrigt, på SM i Hammarö där det var omvända förhållanden nämligen ruggigt kallt. 

– När jag kom ner till Vidauban så trodde jag inte alls på medalj, det var riktigt varmt från början och Double Diamond 1133 (hingst f -03 e Don Primero-Romadour, uppf Birgitta Andersson, äg Hanell Dressage Stable) trivs bäst när det är kallt, berättar Marina.
– Han har varit så klok, mest stått still och sovit i de varma stallarna, vi har tagit ut och kylt honom, sen har han varit riktigt fin att rida, minst sagt. Jag har gjort lika fina ritter hemma och fått runt 74-75 procent så det känns helt overkligt att få över 79. Jag är så fantastiskt glad för att få den här avslutningen på Young Rider tiden, jag har suktat efter de medaljerna i så många år, berättade en lycklig bronsmedaljör som nyper sig lite i armen.

Silver och guldmedaljörena från det individuella mästerskapsprogrammet bydde idag plats. Tyska Bianca Nowag tog guld och Dana van Lierop silver, båda fick över 80 procent. 

Alva Lander med Herbie Hancock Graftebjerg slutade tolva och det var en fin final på hennes YR-tid. Victoria Appleyard och Sir Willy hde lite bus på banana idag och blev 18:e placerad, de fortsätter som YR-ekipage nästa år också.

För Marina Mattsson är det ingen vila och semester som gäller. Nu ska hon ta väl vara på sitt wildcard till CDI3*-touren i Falsterbo där hon startar Grand Prix med sin egen häst Beckham.
För de som vill kika på och klämma på hur en riktigt YR-EM-medalj ser ut och känns så ger Marina ett löfte:
– Jag lovar att ta med medaljerna till Falsterbo och visa alla som vill se.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden