Sverige
16 januari 2012 18:59

Och årets Jerringpris går till…Rolf-Göran Bengtsson!

Det bästa på Idrottsgalan sparades till sist. Att vinna Jerringpriset är den största uppskattning en svensk idrottsutövare kan få. Nu tar Rolf-Göran Bengtsson plats i den extremt fina samling idrottare som fått det mycket prestigefyllda Jerringpriset.

Och årets Jerringpris går till…Rolf-Göran Bengtsson!
Rolf-Göran Bengtsson och Jerringpriset. Foto: Peter Zachrisson

Så skrev Rolf-Göran Bengtsson historia igen. I höstas blev han första svensk att vinna EM i hoppning. Vid årsskiftet gick han – åter som första svensk – upp som etta på världsrankningen i hoppning. Den 16 januari 2012 blev han första ryttare att vinna Jerringpriset.

Självklart tackade Rolf-Göran alla i teamet bakom de framgångar som burit fram till  Jerringpriset 2011. Lite förberedd på att vinna var han också, det visade det långa tacktal som han höll – ett av de längsta som någon Jerringpristagare hållit.  Och Malin Baryard Johnsson var så glad att hon nästan grät.

Alla vi på Ridsport bugar och gratulerar Rolf-Göran!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-