Hoppning
5 oktober 2019 10:20

Oförändrat i hopptoppen

FEI världsrankingMycket är sig likt vid den senaste hopprankingen - Peder Fredricson är fortfarande bästa svensk och Steve Guerdat ligger kvar som världsetta. Men längre bak är det flera svenska ryttare som klättrar rejält på listan.

Oförändrat i hopptoppen
Peder Fredricson ligger kar som bästa svensk vid FEI:s senaste världsranking. Foto: Jenny Schwieler Staaf

När FEI släpper sin senaste världsranking i hoppning är det mycket som är sig likt. De sju högsta placeringarna är oförändrade med Steve Guerdat som världsetta, Martin Fuchs tvåa och Daniel Deusser som trea. Peder Fredricson ligger kvar på fjärdeplatsen och är bästa svensk. Största klivet bland den absoluta toppen gör Kent Farrington som avancerar in på åttonde plats.

Henrik von Eckermann ligger kvar på en tolfte plats, och Malin Baryard Johnsson som är tredje svenska ryttare på rankingen gör ett litet avancemang till plats 54.

Angelie von Essen går upp rejält från plats 173 till plats 142, och Evelina Tovek klättrar från plats 168 till plats 151.

Faller några placeringar gör Douglas Lindelöw som nu har plats 160 och Rolf-Göran Bengtsson som ligger på plats 171. Övriga svenska ryttare på topp-200 är Irma Karlsson på plats 193 och Fredrik Jönsson på plats 194.

Rankingen baseras på resultat från 1 oktober 2018 till 30 september 2019.

Hela listan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden