Hoppning
18 maj 2014 17:20

Opererad Lunatic borta från tävling

Jens Fredricsons Lunatic riskerar att missa VM. I mitten av maj genomgick hästen en mindre operation och måste nu vila.

Opererad Lunatic borta från tävling
Jens Fredricson och Lunatic har representerat Sverige både på OS och EM. Nu har valacken opererats och blir borta från tävling en tid. (Arkivfoto)

Lunatic (val f 1998 e Landlord-Utrillo uppf M Dyrendahl), vinnare av bland annat Falsterbos femstjärniga Grans Prix och EM-brons i lag, var i Lummen tidigare i vår.
– Han kändes inte riktigt som vanligt. Jag tyckte inte han hoppade lika bra som han brukar, säger Jens Fredricson som strök Lunatic.
Lunatic genomgick en noggrann undersökning och veterinärer upptäckte en liten skada i en framkota.
– Så det gjordes ett minimalt ingrepp. Jag tycker det var lika bra, så vi inte riskerade att det skulle bli något värre av det hela. Nu väntar tre veckors fullständig vila, sedan kan Lunatic sättas igång igen, säger Jens.

Om det kan bli någon start i VM är något osäkert, men Jens har förhoppningar. Det blir dock ingen start i Falsterbo, planen är att comebacka på en mindre tävling i slutet av juli, och sedan hoppa på ett större evenemang för att skärpa formen inför VM. Jens har alltid sina hästar i god fysisk grundkondition så försommarens skadeavbräck behöver inte ha någon större betydelse.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden