Sportnytt
3 december 2018 11:11
Ridsportplus

Ordförande sökes till tung post i ridsporten

FörbundetEn ny person sökes nu till en nyckelposition inom Svenska Ridsportförbundet. Valberedningens jakt på en ersättare har precis inletts.

Ordförande sökes till tung post i ridsporten
Valberedningen söker nya namn till olika poster inom SvRF. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Nu har Svenska Ridsportförbundet presenterat vilka förtroendevalda som vill lämna sina uppdrag i samband med förbundsstämman i maj nästa år. Det är bara fyra av de 35 förtroendevalda som väljer att tacka för sig, och tre av dessa återfinns i tävlingssektionen. Det handlar om ordförande Meta Persdotter och ledamöterna Peter Lundström, banbyggare, samt Per Johansson, tidigare tävlingsryttare, nu bland annat känd som tävlingsarrangör i Varberg.

När det gäller förbundsstyrelsen ställer ordförande Ulf Brömster upp för omval, liksom nästan alla övriga ledamöter vars mandatperiod går ut. Enda undantaget är Emma Björs, som inte kandiderar för omval.

I ridskole- och utbildningssektionen kan ordförande Markku Söderberg tänka sig att fortsätta en period till, och detsamma gäller alla ledamöterna i sektionen.
Samma sak gäller valberedningen, som dock har decimerats sedan stämman 2017, efter att ordföranden Sture Hermansson avled och ledamoten Mikael Theorén valde att avgå.

Ridklubbar och distrikt får nu skicka in förslag på nya namn till förbundsstyrelsen och de olika sektionerna. Valberedningen vill ha in förslag senast 1 februari 2019.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden