Hoppning, Ponny
9 juni 2019 17:44

Örebroryttarna tog hand om SM-guldet

Folksam PonnyallsvenskaÖrebro Ryttarteam Föreningen har tagit sig till andra omgången i lag-SM i ponnyhoppning en gång tidigare. Då slutade klubben sexa. Nu tog de sin allra första medalj – och det i den ädlaste valören.

Örebroryttarna tog hand om SM-guldet
Örebro Ryttarteam tog hand om SM-guldet i Folksam Ponnyallsvenska 2019. Foto: Roland Thunholm

Efter att 15 ryttare ridit i omgång två låg Vindelns Ridklubb, Örebro Ryttarteam Föreningen och Värnamobygdens Ryttarförening, som ledde efter omgång ett, på lika antal fel och det blev en spännande uppgörelse om medaljerna.

Örebros ryttare levererade dock starkt. Nelly Lindgren, 11, satte ännu en felfri runda på B-ponnyn Stald Fox’s Mr Fox, Ella Olsson, 11, på C-ponnyn Fredbos Mesterix ville inte vara sämre och satte även hon en nolla i andra rundan och Sally Wittvången, 14, och D-ponnyn Silver Savannagh tog sig runt med fyra fel.

190609_stromsholm_pernillahagg_nellylindgren
Nelly Lindgren på Stald Fox’s Mr Fox från vinnarlaget Örebro Ryttarteam Föreningen. Foto: Pernilla Hägg

När deras sista ryttare Tilda Lundstedt, 15, skulle starta stod det dock klart att Örebro redan tagit hem SM-guldet. Hon och D-ponnyn Lowerybane Diamon kunde därmed lämna banan utan att ha hoppat ett enda hinder.
– Det kändes väldigt häftigt och stort. Det var en lättnad, säger Tilda Lundstedt.
– Jag trodde inte att det var sant. Jag trodde att de hade räknat fel, säger Sally Wittvången.

Första medaljen för alla i laget

En stund senare har det dock sjunkit in att de tagit klubbens första SM-medalj, och dessutom är det den första medaljen för alla fyra ryttare. Ella Olsson, som börjat rida sin ponny i år, fick dessutom en extra bonus eftersom hon kvalade till SM i och med den andra, felfria, rundan.
– Jag får se om jag ska rida. Men jag hoppas att det fortsätter gå bra med honom. Jag vill rida i Friends Arena, säger hon.

190609_orebroryttarteam
Örebro Ryttarteam Föreningen är lyckliga guldmedaljörer. Foto: Roland Thunholm

Nelly Lindgren var en av få ryttare som lyckades med bedriften att sätta dubbla felfri rundor. Hon red i laget förra året, på Strömsholm, och kände sig revanschsugen i år.
– Förra året glömde jag banan, så det var nervöst i dag. Min ponny var väldigt pigg. Men det var skönt när jag gick i mål. Det är nästan en helt underbar känsla, man blir så glad, säger hon.

Felicia Damouni -Pasadena Sunbird
Felicia Damouni och Pasadena Sunbird tävlade för silverlaget Halmstads Fältrittklubb. Foto: Pernilla Hägg

Halmstads Fältrittklubb tog hem silvret efter en omhoppning mot Vindelns Ridklubb. I laget red Betty Nilsson/Chipper, Felicia Damouni/Pasadena Sunbird, Amanda Möller/Hembys Florian RNF 222, och Alice Rosenqvist/Ballinvella Polly.

Emmy Lundberg - Balleygraney
Emmy Lundberg och Balleygraney från Vindelns Ridklubb. Foto: Pernilla Hägg

Bronset gick alltså till Vindelns Ridklubb med Emmy Lundberg/Balleygraney, Love Laine/FBI Kassarist, Tilde Lindgren/Munsboro Blue Suede Shoes och Emmy Ahlberg JonssonMunsboro Supermacs.

Resultat

190609_heby
Ponnyallsvenskan betyder hejarklackar. Här ses hejarklacken från Heby Ryttarförening. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden