Hoppning, Ponny
9 juni 2019 12:51

De är vidare till final i ponny-SM

Folksam PonnyallsvenskaTolv lag skalades ner till sju i den första omgången av lag-sm i hoppning för ponny på Strömholm. I ledning inför andra omgången ligger Värnamobygdens ryttarförening med noll fel.

De är vidare till final i ponny-SM
Värnamobygdens Ryttarförening ligger i ledning inför den avgörande medaljstriden av Folksam Ponnyallsvenska. Här ses laget vid segern i zon öst i våras (arkivbild). Foto: Privat

Värnamobygden har kopplat greppet om finalen i lag-SM på Strömsholm.
Alma Blommesköld och Flying Dragon inledde med en felfri runda och när det följdes upp lika felfritt av lagets andra och tredje ryttare, Klara TrofastLofty Hopsy Daisy och Cajsa Bergman med Westcliffs Grace, fick fjärderyttaren Julia Lindell en skön första omgång. Hon kunde gå in och känna på banan med The Attyrory Classic och i lugn och ro ta några språng innan hon valde att utgå och spara sig till finalen.

På delad andraplats med fyra fel ligger Örebro Ryttarteam Föreningen och Vindelns Ridklubb.

Halmstads Fältrittklubb och Heby Ryttarförening tar båda åtta fel med sig till omgång två. Med till final är också Helsingborgs Fältrittklubb och Södertälje ridklubb på tolv fel vardera.

SM-finalen avgörs klockan 14.30. Då startar lagen i omvänd ordning och ledaren Värnamobygden går alltså ut sist.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden