Sverige
2 februari 2014 16:03

Oro i Viarps kör- och ridklubb

Viarps kör- och ridklubb är granne med Viarps flygfält. Flygplanen stör inte hästarna men det finns oro i klubben inför planerna att sportbilstillverkaren Koenigsegg ska etableras på flygfältet.

Det är ännu inte klart om Koenigsegg verkligen kommer att flytta till flygfältet men förhandlingarna har kommit långt. Landskrona kommun har beviljat bygglov, prioriterat vatten- och avloppsanslutningen i budgeten och beslutat att asfaltera vägen. Informationen till befintliga grannar har inte varit lika intensiv.

– På något vis kommer det här att påverka vår verksamhet, tror vi, men eftersom vi har fått så lite information kan vi inte värdera i vilken omfattning. Vi har velat veta bullervolymer och frekvenser av testkörningen för att kunna avgöra hur det låter i förhållande till flygplanen, men vi har inte fått veta något alls, säger kör- och ridklubbens ordförande Anna Classon till Helsingborgs Dagblad.

Anna Classon säger att många av klubbens 600 medlemmar är oroliga inför framtiden. Därför har styrelsen  tillsatt en grupp med uppdrag att hämta mer information. Klubben har också bjudit in kommunen och Koenigsegg till möte skriver tidningen.
.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-