Sport
1 juli 2016 14:37

OS-laget i dressyr klart

Nu är det spikat vilka fyra som ska hålla svenska fanan högt på Rios dressyrbana. Debutanterna Juliette Ramel och Therese Nilshagen kompletterar Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel i OS-laget.

OS-laget i dressyr klart
Therese Nilshagen, Juliette Ramel, Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén rider för Sverige i Rio.

Sveriges Olympiska Kommitté firade fredag genom att avslöja vilka två ryttare som utöver lagankarna Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel ska rida för Sverige i OS i dressyr. Det är OS-debutanterna Juliette Ramel och Therese Nilshagen, som båda två inledde de internationella GP-kariärerna på sina respektive hästar så sent som i år.

– Fantastiskt roligt och lite overkligt, säger Juliette Ramel och Therese Nilshagen till SvRF.

Förbundskapten Bo Jenå får alltså med sig två rutinerade OS-ryttare och två nya OS-ryttare till Rio.
– De här två ekipagen har gått från klarhet till klarhet under året och Kyra Kyrklund och jag har följt dem och sett dem utvecklas mer och mer, säger Bo Jenå om sina OS-rookies till SvRF.
Bo Jenå förklarar vidare för Ridsport att det var svårt att ta ut laget och att de sista pusselbitarna föll på plats i Rotterdam.
– Jag hade gärna velat ha med ett lag till till Rio, så många duktiga ryttare och hästar har vi i Sverige. Therese och Juliette har visat sig ha det lilla extra som vi kan komma att behöva i OS-sammanhang när det väl drar ihop sig, säger han och förklarar att reservryttaren spikas efter Falsterbo Horse Show.

Juliette Ramel, 29 år, rider Buriel H.K och de debuterade i Grand Prix på nationell nivå i november förra året. De gjorde internationell Grand Prix-debut i januari i år.
– Det är fantastisk häst, han är intelligent och arbetsvillig, och han har utvecklats snabbt, säger Juliette Ramel, som är baserad i Nederländerna.

Tysklandsbaserade Therese Nilshagen, 33, rider Dante Weltino Old och de har varit ett ekipage i snart fem år.
Grand Prix-debuten gjordes i höstas. I år har de bland annat varit tvåa i Grand Prix Special i Rotterdam  i midsommarhelgen.
– Vi har långsamt arbetat oss uppåt, det är viktigt att inte gå för fort fram, säger Therese Nilshagen till SvRF.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden