Fälttävlan
9 december 2021 14:58

OS-mästare ny förbundskapten – Krajewski och Ostholt i nya roller

TysklandTyskland har en ny förbundskapten i fälttävlan efter 20 framgångsrika med Hans Melzer. Dessutom får regerande olympiska mästaren Julia Krajewski och Frank Ostholt nya roller.

OS-mästare ny förbundskapten – Krajewski och Ostholt i nya roller
Peter Thomsen och Horseware Nobleman vid inomhusfälttävlan i Friends för några år sedan. Foto: Roland Thunholm

Nu har Peter Thomsen efterträtt Hans Melzer, ett år ”för sent”. Bytet av förbundskapten i Tyskland skulle ha gjorts efter OS i Tokyo 2020, men som bekant sköts spelen upp ett år och Melzer stannade kvar på sin post tills spelen var klara 2021. Detta berättar St Georg.

Melzer har lett Tyskland till stora framgångar under sina 20 år som förbundskapten – dubbla guld på OS i London 2012, VM i Caen 2014, EM 2015, EM 2019 och är bara några exempel.

60-årige Peter Thomsen är civilekonom och bor i norra Tyskland och ses ibland på tävlingar i Sverige. Han har också varit mentor åt flera svenska fälttävlansryttare, bland annat OS-ryttarna Louise Romeike och Malin Petersen.

Han har en lång och framgångsrik karriär som ryttare med tre olympiska spel, fyra världsmästerskap och sju EM på meritlistan vilket bland annat har lett till två OS-guld i lag.

Juliakrejewski
Nyblivna olympiska mästaren Julia Krajewski ledde de tyska juniorerna till dubbla guld på Segersjö. Foto: Annelie Frank

Även på ungdomssidan blir det förändringar i det tyska ledarskapet. Frank Ostholt, som är gift med svenska fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt, och regerande individuella olympiska mästaren Julia Krajewski byter delvis roller med varandra. Julia Krajewski kommer att ta hand om U25-ryttarna och medlemmarna i den speciella satsning som kallas perspektivgruppen från och med 2022. Frank Ostholt blir nationell tränare för juniorer och unga ryttare.

Både Krajewski och Ostholt var på plats vid EM för unga ryttare och juniorer på Segersjö tidigare i år, där de ledde sina respektive lag till guld, Krajewski som då som ledare för juniorerna och Ostholt som ledare för unga ryttarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden