Sport
21 juli 2016 05:00

OS-överraskningar in i det sista

Nu är den definitiva listan över alla OS-deltagare i Rio klar. Många kända och väntade namn finns med, men även några överraskningar.

OS-överraskningar in i det sista
De tre vinnarna från 2012, Charlotte Dujardin, Steve Guerdat och Michael Jung, har alla chans till en ny titel i Rio.

Förra veckan skulle Ludger Beerbaum rida Casello i OS, men när internationella ridsportförbundet FEI presenterade den slutgiltiga listan var det i stället mer rutinerade Chiara som fanns med.

Så sent som i helgen berättade det brasilianska förbundet att Rodrigo Pessoa var uttagen som reserv i hopptruppen. Men nu är det i stället Felipe Amaral som är angiven som reserv. Rodrigo var inte helt nöjd med att ”bara” vara OS-reserv, och det kan vara en anledning till att han inte alls finns med i truppen.

Det har också skett en del förändringar i vilka ryttare som från början angetts som reserver och vilka som sedan står uppsatta med bokstaven R efter sig i listan.

Men alla reserver åker med och där kan mycket fortfarande hända innan det väl är dags för start.

Alla tre mästare från OS i London finns med. Charlotte Dujardin rider samma häst – Valegro, liksom Steve Guerdat som har valt Nino des Buissonnets. Däremot kommer Michael Jung att rida Fischertakinou i stället för La Biosthetique Sam.

Återstår dock att se om någon kan upprepa sitt guld från London, men visst har alla tre vinnarna en god chans igen. Kanske med extra plus för Charlotte Dujardin som är obesegrad i alla mästerskap hon ställt upp i tillsammans med Valegro. Michael Jung är dessutom ohotad världsetta i fälttävlan, medan Steve Guerdats form är lite mer svårbedömd.

De tre svenska trupperna innehåller dock inga överraskningar, utan ser ut precis som förbundskaptenerna har presenterat dem.

Hoppningen är största gren med 15 lag och 75 ekipage anmälda från 27 länder. I dressyren är det 25 länder representerade med 13 lag och 60 ekipage på plats. 65 ekipage från 24 olika länder ska rida fälttävlan, här kommer 13 lag till start.

Dessutom är 34 reservhästar och 33 reservryttare anmälda, då Ukrainas hoppryttare Ferenc Szentirmai både ingår i laget och har en reservhäst anmäld.

När det gäller våra grannländer har Danmark ett lag i dressyr och Finland en fälttävlansryttare medan Norge helt saknar OS-representanter i ridsport.

Följande nationer är anmälda till OS-ridsporten:
Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Colombia, Danmark, Dominikanska Republiken, Ecuador, Egypten, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Kinesiska Taipei (Taiwan), Korea, Marocko, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Palestina, Peru, Polen, Puerto Rico, Qatar, Ryssland, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Turkiet, Tyskland, Ukraina, Uruguay, USA, Venezuela, Vitryssland, Zimbabwe, Österrike.

Här hittar du listan över anmälda hoppekipage
Här hittar du listan över anmälda dressyrekipage
Här hittar du listan över anmälda fälttävlansekipage

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden