Sport
2 juli 2016 11:37

Österlen tog täten i SM-finalen

Lag-SM kickade igång Falsterbo Horse Show. Bästa inledningen på helgen fixade Ŗsterlens RK som har en rad enfelare tätt efter sig inför avgörandet.

Österlen tog täten i SM-finalen
Stephanie Holmén med Uncle Blue startade sist för Österlen och drämde till med felfritt på Falsterbos första dag.. Photographer Roland Thunholm

Åtta lag stod på startlinjen när första omgången av lag-SM hoppades på Falsterbo Horse Shows dressyrbana. Eftersom felen hänger med till avgörandet imorgon gällde det att få till bästa möjliga start och det lyckades Österlens RK med. De fick det enda prickfria protokollet på Christian Wiegands bana på 1,35-1,40.
– De gjorde kalasritter allihopa, säger lagledare Gitte Lindskog till Ridsport just efter målgång om sina ryttare och konstaterar att nollorna känns sköna efter förra årets otur då det blev ett pet på samtliga finalryttare.

Det skickliga Österlengänget består i år av Andrea Persson, Olof Smith, Anna Persson och Stephanie Holmén med lagledare Gitte Lindskog och Katarina Jönsson.

Det lär bli en hård kamp i morgon när medaljerna ska fördelas – inte minst eftersom hela fyra lag ligger delad tvåa på varsitt ynka tidsfel. Närmast inpå Österlenlaget ligger regerande mästarna Skästa RC,  Dagstorporten, Strömsholms RSF och Loviseholm SHK.
– Det blir en himla spännande omgång imorgon. Det är precis så en final i lag-SM ska vara, säger Gitte som laddar om med sitt team inför guldjakten.


Anna Persson och Cash Man är med i ledarlaget. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden