Världen
1 oktober 2012 17:55

Svenskfödd mor till österrikisk champion

I helgen blev hingsten Solitaire Gold, med svenskfödd mor, österrikisk champion för 4-åriga dressyrhästar bland 41 deltagare.

Detta Bundeschampionat äger rum på förbundets anläggning Stadl Paura. Solitaire Gold vann även uttagningen i fredags med slutsiffran 8,4. I finalen blev poängraden 9/7,5/10/9/9 = 8,9 för trav/skritt/galopp/lösgjordhet/allmänt intryck.

Solitaire Gold är e Serano Gold u Pamina 28220 e Master-Napoleon-Brabant-Lansiär och är uppfödd och ägd av Ivan Urbas, veterinär och tidigare operasångare (bas) med världen som arbetsplats. Han köpte Pamina för flera år sedan och har några avkommor till på gården. Birgitta Larsson, Dalby, har fött upp Pamina och har avlat på denna stostam i generationer.

Marcus Nowotny red Solitaire Gold, en något annorlunda ridning än den han tillämpar dagligen, dock alltid i klassisk stil. Han är förste beridare på Spanska Ridskolan i Wien och har lärt sig allt om ridning från grunden. Nu har han upptäckt charmen med ”vanlig” ridning. Han hade en bråd dag då Solitaire egentligen skulle starta sist i finalen och Marcus skulle vara i Wien kl.11.00 för att rida uppvisning, men fick ändra till att starta som nummer två för att hinna till Wien tid.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar